Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Onthutsend zwak Middelstum over de knie bij CSVH in Hoogkerk

Het vlaggenschip van de v.v. Middelstum heeft vanmiddag in Hoogkerk een enorm pak slaag gekregen van CSVH. De equipe van trainer Frank Konneman werd maar liefst met een 9-0 nederlaag naar huis gestuurd. Een uitslag welke nog nimmer eerder in de clubhistorie van Middelstum heeft plaatsgevonden volgens de kenners. Vandaag werd overduidelijk waar de zwakke plekken bij de blauw/witten van Middelstum lagen. Waar vooraf over een interessante "topper" in de 3e klasse C werd gesproken was het alleen de thuisploeg die een dikke voldoende haalde. CSVH was vanaf de eerste minuut de ploeg die de lakens uitdeelde en won niet eens geflatteerd met 9 doelpunten verschil van nummer 3 op de ranglijst Middelstum.

Websites en kranten blikten de afgelopen week vooruit op het duel tussen de nummer 1 en 3 uit de 3e klasse C. Het duel tussen de gebroeders Milcovic aan de zijde van Middelstum, en Grutte Pier (Enrico Wardenier) van CSVH. Met z'n drieŽn al goed voor 32 goals voorafgaande aan deze ontmoeting. Het gevecht tussen de topscoorders zou helaas uitblijven deze middag, dit omdat de gebroeders Milcovic beide door een liesblessure niet aan het duel konden beginnen. Middelstum zal het tot aan de winterstop in ieder geval zonder Ivan Milcovic moeten stellen, zijn liesblessure lijkt dermate ernstig dat spelen op korte termijn onverstandig zou zijn. Broer Leon hoopt met een wedstrijd of twee a drie rust weer fit genoeg te zijn om de gelederen van de blauwhemden te kunnen versterken. Het gemis aan stootkracht voorin door het ontbreken van de Milco-boys was aan de zijde van Middelstum vanmiddag hierdoor duidelijk merkbaar. CSVH kon een extra mannetje mee naar voren sturen. Vanaf minuut ťťn bepaalde de thuisploeg de koers van de wedstrijd. Kansen op een vroege voorsprong kregen de mannen van trainer Wardenier volop, toch moesten de supporters tot aan de 33e minuut wachten alvorens er gejuicht kon worden. Een prima pass van Berend Jan Heerssema op Enrico Maštita werd door Maštita prima tegen de touwen geschoten waardoor de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong kwam. Drie minuten na de openingstreffer was het opnieuw raak voor de Hoogkerkers. Deze keer was het Berend Jan Heerssema die op aangeven van Rutger Hofsteenge de 2-0 achter doelman Alwin Zwerver schoot. Met deze 2-0 stand op het bord voor de thuisploeg werd er gerust.

Wie dacht dat Middelstum na de theepauze wel wat scherper uit de kleedkamer zou komen kwam bedrogen uit. Waar de thuisploeg voor de pauze nog verzuimde om bij Middelstum weg te lopen met betrekking tot de score, lieten de mannen van trainer Johan Wardenier er in de beginfase na de rust geen gras over groeien. In een tijdsbestek van 13 minuten liet men doelman Alwin Zwerver 5 keer de bal uit het net vissen. Doelpuntenmakers waren achtereenvolgens: Enrico Maštita 3-0 (48); Enrico Wardenier 4-0 (49); Frans Brouwer 5-0 (53); Rutger Hofsteenge 6-0 (55); Frans Brouwer 7-0 (58). Middelstum leek op dat moment op een nederlaag met dubbele cijfers te worden getrakteerd. Dat dit niet gebeurde lag hem misschien wel in het feit dat de thuisploeg wat slordiger omging met geboden kansen en ruimte. De thuisploeg scoorde in het verdere verloop van dit eenzijdig duel nog twee keer. In de 68e minuut was het Enrico Wardenier die zijn tweede doelpunt van deze middag scoorde en de thuisploeg op een 8-0 voorsprong zette. Twee minuten voor het einde bepaalde Robert de Vries op aangeven van Frans Brouwer de eindstand op 9-0. Middelstum kan na deze dramatische uitslag de wonden gaan likken. Voor trainer Frank Konneman is er de komende week een hoop te bepraten met zijn manschappen. Waar het vandaag allemaal fout ging hoeft niemand zich af te vragen. Deze wedstrijd moet men maar zo snel mogelijk vergeten om zich weer te kunnen richten op de komende ontmoeting welke aanstaande zaterdag is in het thuisduel tegen SGV uit Schildwolde.

Uitslagen 5 november 2011

Stand per 5 november 2011

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (05-11-2011) Jan LŁŁrssen