Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum boekt belangrijke winst op Noordpool

Middelstum heeft zaterdag 5 april de thuiswedstrijd tegen UFC Noordpool uit Uithuizen met winst weten af te sluiten. De blauwhemden zegevierden met 2-0 tegen het keurkorps van Willem Kluin. Bij rust stond de thuisploeg reeds op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Rick van der Laan. Door deze winst zijn de blauwhemden van Middelstum bijna veilig. Rechtstreekse degradatie is door het aantal behaalde punten(27) inmiddels uit beeld, maar het kan nog altijd verkeerd gaan als het gaat om promotie/degradatie wedstrijden. Om helemaal zeker te zijn heeft de ploeg van trainer Frank Konneman minimaal nog 3 punten nodig wat geen eenvoudige opgave zal zijn aangezien Middelstum nog moet spelen tegen de nummers 2, 3, 4 en 5 op de ranglijst.

Voor Middelstum en UFC Noordpool stond er zaterdag veel op het spel in de ontmoeting op het Middelstumer sportpark. Beide ploegen zouden bij winst een grote stap zetten richting lijfsbehoud in de 4e klasse C. Voorafgaande hadden beide oefenmeester wat personele probleempjes. Zo moest trainer Frank Konneman het stellen zonder de geschorste Michel de Graaf en de geblesseerde Martijn Poort. Poort zal overigens de resterende wedstrijden van deze competitie niet meer in actie komen voor Middelstum door een knieblessure. Voor aanvang van de derby was er in beide kampen veel vertrouwen op een goede afloop. In November vorig jaar liet Middelstum in de slotfase in Uithuizen de winst op het allerlaatste moment nog liggen en werd het vlak voor tijd nog 2-2. Vandaag zouden beiden ploegen niet gebaat zijn bij een gelijkspel. Een open wedstrijd en twee aanvallende ploegen zou men derhalve verwachten in deze derby. Middelstum was in de beginfase van de wedstrijd de ploeg die de aanval zocht. Het resulteerde al vroeg in de wedstrijd tot de openingstreffer, al moet gezegd worden dat bij het doelpunt welke Rick van der Laan na een kleine 10 minuten scoorde doelman Geert Knot van de bezoekers niet geheel vrijuit ging. Een afstandschot van van der Laan vanaf randje 16 meter belande tot ieders verbazing in de korte hoek via de hand van doelman in het doel waardoor het thuispubliek Middelstum al vroeg in de wedstrijd op voorsprong zag komen 1-0. Het zou bij deze ene treffer blijven voor de theepauze, want zowel Middelstum als Noordpool hadden achterin hun zaakjes goed op orde waardoor verder gevaar voor beide doelen uitbleef.

Opnieuw vroege treffer.

Net als in de eerste helft was het opnieuw Middelstum dat met amper 5 minuten op de klok opnieuw toesloeg. Op aangeven van Ivan Milcovic scoorde Thijs Hoekzema op prachtige wijze de 2-0 voor thuisploeg Middelstum dat hiermee op rozen leek te zitten al vroeg in de tweede helft. Middelstum ging na het tweede doelpunt wat meer de nadruk leggen op het verdedigen van de voorsprong en er op de counter gevaarlijk uit te kunnen komen. Schijnbaar had de ploeg niets geleerd uit de uitwedstrijd in Uithuizen toen men een soortgelijke strategie hanteerde en vervolgens vlak voor tijd de gelijkmaker moest incasseren. Zover kwam het vandaag gelukkig voor de thuisploeg niet. Halverwege de tweede helft kwam Middelstum nog wel een keer met de schrik vrij toen Kjell Posthumus zijn schot via de onderkant van de lat weer het veld zag inspringen waardoor de aansluitingstreffer uitbleef voor Noordpool. Verder op wat kleine mogelijkheden na van de bezoekers uit Uithuizen bleef Middelstum vrij simpel overeind en kon zo na 90 minuten 3 zeer belangrijke punten bijschrijven bij het totaal. Zowel Middelstum als UFC Noordpool hebben na deze ontmoeting ieder 27 punten en lijken met dit puntenaantal zo goed als veilig te zijn maar helemaal zeker zijn beide ploegen nog niet. Met nog 4 competitierondes voor de boeg zijn er wel vaker gekke dingen gebeurd, we wachten af.

Thijs Hoekzema is onderweg om de 2-0 te scoren voor Middelstum. Aangever Ivan Milcovic

kijkt op de achtergrond goedkeurend toe.

Middelstum - UFC Noordpool 2-0 (1-0): Rick van der Laan 1-0 (10 min); Thijs Hoekzema 2-0 (50 min)

Klik hier voor een fotoverslag van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (7 april 2014) Foto's: Jaap van der Laan