Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
FC LEO en Middelstum vermaken het publiek

Middelstum heeft gistermiddag op het sportpark van Leens met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC LEO. Voor de Leensters betekende het gelijkspel het eerste punt in de nog prille competitie. Middelstum pakte alweer het 5e winstpunt en staat netjes in de middenmoot met nog een groot aantal andere ploegen. Op papier vooraf een leuke ontmoeting, dit omdat FC LEO trainer Jan Jaap Zijlstra woonachtig is in Middelstum en zeker niet van zijn dorpsgenoten zou willen verliezen deze middag.

Van meet af aan waren de bedoelingen van beide ploegen duidelijk in deze ontmoeting. FC LEO moest eigenlijk winnen om de aansluiting te realiseren. Middelstum kon zich ook geen puntverlies permitteren daar het anders het gat met de ploegen bovenin kwijt zou raken. Voor het eerste gevaar in de wedstrijd hoefde het publiek niet lang te wachten. Reeds in de tweede minuut mocht Marco Rietema een corner nemen vanaf de rechterkant. Jeroen Batema kopte namens de thuisploeg het leer rakelings over de deklat bij Alwin Zwerver. Bij het kopduel tussen Batema en Poort blesseerden beide spelers zich maar konden niet veel later de wedstrijd gelukkig vervolgen. Het eerste gevaar van Middelstum was slechts enkele minuten later. Een aanval opgezet door Jeroen Boomsma werd prima vanaf rechts voor het doel bij Roelof Bolt gelepeld op Gerard Bronsema. Bronsema was nog niet scherp genoeg om zijn schot tot doelpunt te promoveren en schoot ruim naast. Niet veel later stond dezelfde Bronsema aan de basis van een nieuwe aanval van Middelstum. Van achteruit werd hij diep gestuurd door Boomsma, Bronsema schoot de bal goed voor op de mee opgekomen Martijn Poort, de kopbal van Poort miste echter kracht om het doelman Bolt lastig te maken. Ondanks het lichte veldoverwicht welke Middelstum in het eerste gedeelte van de wedstrijd had scoorde de ploeg van trainer Zijlstra de eerste treffer deze middag. Net als in voorgaande wedstrijden van de blauwhemden van Middelstum mocht de defensie zich ook deze tegentreffer aanrekenen. Uit een voorzet vanaf de flank kon Rowan Rozema vrij simpel de 1-0 laten aantekenen voor de thuisploeg de wedstrijd was op dat moment ruim 20 minuten onderweg. Na de 1-0 waren er voor beide ploegen wat kansjes maar gescoord werd er tot aan de rust niet meer.

Op jacht naar de gelijkmaker

Na de theepauze ging Middelstum op jacht naar de gelijkmaker. Reeds in de 2e minuut na de theepauze had Ivan Milcovic Middelstum langszij kunnen en misschien wel moeten schieten. Uit een pass van Wessel Oosterhoff kwam Milcovic in vrije positie voor het doel van Roelof Bolt, maar Milcovic was te gehaast en schoot naast. Bij Middelstum nam men na de rust iets meer risico waardoor er ruimte ontstond. Het maakte de wedstrijd er zeker attractiever van voor de toeschouwers. Ook de tweede mogelijk na de rust was er één voor de bezoekers in het blauw. Deze keer was het schot van Ivan Milcovic ruim buiten de zestien, maar het schot miste kracht waardoor de bal zonder problemen een prooi werd voor Leenster doelman Bolt. Na een kleine 10 minuten na de pauze had de thuisploeg Middelstum de genadeklap definitief kunnen toe dienen, maar hadden Middelstum en doelman Zwerver vrouwe Fortune op hun hand. Uit een onoverzichtelijke situatie voor het doel bij Middelstum knalde Mart Buikema het leer tegen de paal waarna doelman Alwin Zwerver de bal kon pakken en verder gevaar kon voorkomen. Middelstum bracht gelijk hierna twee nieuwe spelers in het veld. Paul Venema en Jasper Gast vervingen Chiel Hoeksema en Klaas Remminga. Middelstum ging één op één spelen achterin en probeerde de druk nog wat meer op te voeren op jacht naar de gelijkmaker. De omzetting van trainer Konneman leverde niet veel later het gewenste resultaat op. Een aanval van achteruit opgezet door Martijn Poort belande op rechts bij Gerard Bronsema die vervolgens de bal voor het doel bracht. De bal werd tot corner verwerkt alvorens Middelstum met inkomende mensen gevaar kon stichten voor het doel van doelman Bolt. Uit de corner die genomen werd door Marijn Bosman belande de bal via de heup/achterwerk van Ivan Milcovic tegen de touwen achter doelman Bolt in het doel 1-1. Ook hierna waren er voor beide ploegen volop mogelijkheden om alsnog de winst binnen te halen maar moesten beide ploegen na 90 minuten tevreden zijn met het ene punt.

Na afloop hadden beide trainer zoiets dat er voor hun ploeg meer in had gezeten deze middag. Kansen waren er over en weer, maar op basis van de kansen verhoudingen konden beide trainers elkaar de hand schudden en tevreden zijn met ieder een punt. Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen het altijd lastige Noordwolde. De aftrap is om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

FC LEO - Middelstum 1-1 (1-0): 1-0 Rozema (22) ; 1-1 Milcovic (60)

Middelstum: Zwerver, Wiersma, Bronsema, Oosterhoff, Remminga ( 56 Gast), Boomsma, Koncârlovic, Poort, Hoeksema (56 Paul Venema), Bosman (75 Vaatstra), Milcovic.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (23 september 2012) Jan Lüürssen