Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum geeft wedstrijd na rust weg

Middelstum is na het degradatieduel thuis tegen VVK uit Groningen vanmiddag hekkensluiter geworden in de 3e klasse C. De equipe van trainer Frank Konneman kon ondanks een 2-0 voorsprong in de wedstrijd niet voorkomen dat de winst aan de Groningers moest worden gelaten. De stadjers zegevierden met maar liefst 2-5 en droegen door de winst de rode lantaarn over aan de blauwhemden uit Middelstum. Op basis van de tweede helft was de overwinning voor de gasten uit Groningen verdiend. Nadat een 'zuivere' 3e goal van de thuisploeg werd afgekeurd leek men de draad volledig kwijt te zijn bij de thuisploeg. In een tijdsbestek van amper 10 minuten boog de ploeg uit Groningen de achterstand om in een 2-3 voorsprong. Middelstum zal komende zaterdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop uit in Groningen tegen Gronitas vol aan de bak moeten en de punten moeten pakken om nog uitzicht te houden op de ploegen vlak boven de streep.

Vandaag zou het moeten gebeuren volgens het programmaboekje van de thuisploeg. In de wedstrijd tegen VVK uit Groningen was het 'de dood of de gladiolen'. Beide ploegen wisten vooraf dat ze niets aan één punt zouden hebben. Bij Middelstum ontbraken vandaag wederom Martijn Poort die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat en Miroslav Koncâlovic die om andere redenen afwezig was. Vol goede bedoelingen begon Middelstum zeer sterk aan de wedstrijd wat al in de 2e minuut resulteerde in de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Uit een voorzet van Michel de Graaf kopte Ivan Milcovic rakelings naast het doel van doelman Boekholt van VVK. Twee minuten later kwam Middelstum al vroeg in deze wedstrijd wel aan de leiding. In de 4e minuut mocht Michel de Graaf vanaf links een corner nemen, de bal werd strak ingedraaid bij de eerste paal voor het VVK doel. Of de bal nog geraakt werd door Paul Venema of niet de bal lag in ieder geval vanuit de corner achter doelman Boekholt tegen de touwen 1-0. Een droomstart voor de thuisploeg zou men denken, Middelstum bleef nog wel de bovenliggende ploeg in het eerste kwartier en zag in de 9e minuut Jan van der Laan een mooie diepe bal op zijn broer Erwin geven, zijn schot werd echter tot corner verwerkt. Na dit openingsoffensief kregen de gasten uit Groningen steeds meer grip op het spel en mocht Middelstum in de 13e minuut niet klagen dat Arne Miedema van buiten de zestien zijn schot via de deklat over het doel bij Alwin Zwerver zag verdwijnen. Tot aan de 30e minuut ging de strijd daarna gelijk op, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Dat VVK nog niet voor de theepauze op gelijke hoogte kwam mag een wonder worden genoemd. In de 31e minuut kreeg Jos Kingma namens VVK twee niet te missen kansen voor het doel van Alwin Zwerver. Tot twee keer toe wist Kingma de bal niet tot doelpunt te promoveren en bracht een been van een Middelstum verdediger redding voor Zwerver. Met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg brak de rust aan.

Vroeg doelpunt.

Ook na de theepauze begon Middelstum prima aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid na rust was er echter wel één voor de bezoekers uit Groningen die een afstandschot van Arno Glashouwer rakelings over de deklat bij Zwerver zagen vliegen. Een minuut later belande een voorzet van routenier Rolf Joling op de deklat boven Zwerver. Middelstum zou echter 5 minuten na rust de voorsprong vergroten. Een aanval over de rechtervleugel werd opgezet door Michel de Graaf en Ivan Milcovic. Milcovic schoot de bal laag voor het doel langs bij doelman Boekholt en zag Erwin van der Laan bij de tweede paal de 2-0 tegen de touwen werken. Niet veel later (52e minuut) werd een glaszuiver doelpunt van Middelstum afgekeurd. Opnieuw stonden de hoofdrolspelers van het tweede doelpunt aan de basis van de aanval. Michel de Graaf werd door Ivan Milcovic diep gestuurd de mee opgekomen Erwin van der Laan bleef net als Ivan Milcovic keurig achter de bal en scoorde de 3-0. Maar volgens de grens en scheidsrechter gebeurde dit in buitenspelpositie wat zeer discutabel was volgens velen langs de lijn. Hierna leek de 2-0 voorsprong niet bevrijdend maar verklemmend op de thuisploeg te werken. In een tijdsbestek van amper 10 minuten boog VVK de achterstand om in een 2-3 voorsprong door doelpunten van Jos Kingma (2-1), Rolf Joling in de rebound na een schot op de lat van Jean Pierre Souari (2-2), Tom Zeilemaker (2-3). Middelstum probeerde het daarna nog wel om weer op gelijke hoogte te komen. Trainer Frank Konneman bracht ruim een kwartier voor tijd Anne Vaatstra in de ploeg voor Erwin van der Laan en Gijs van Aller voor Jasper Gast. De wissels mochten echter niet baten voor de thuisploeg die ook nog toe moesten zien hoe men kort na het inbrengen van de beide A-junioren Jeroen Boomsma door middel van een vervelende knieverdraaiing het veld per brancard moest verlaten. VVK spaarde de thuisploeg niet en zorgde in het laatste kwart dat Middelstum door doelpunten van Sander Couperus (2-4) en Jos Kingma uiteindelijk met 2-5 de wedstrijd definitief in hun voordeel beslisten.

Hoe heeft het zo kunnen gebeuren zal men denken bij Middelstum. Laat men maar eens goed in de spiegel kijken naar zichzelf en zich afvragen of men wel goed bezig is. De nederlaag van vandaag was totaal niet nodig geweest als men zich alleen met de wedstrijd had bezig gehouden en niet met beslissingen waar men toch niets aan kan veranderen. Komende zaterdag speelt Middelstum uit in Groningen tegen Gronitas.

Middelstum - VVK  2-5 (1-0): 1-0 De Graaf (4) ; 2-0 Erwin van der Laan (50) ; 2-1 Kingma (57) ; 2-2 Joling (61) ; 2-3 Zeilemaker (64) ; 2-4 Couperus (72) ; 2-5 Kingma (75)

Middelstum: Zwerver, Jan van der Laan , Wiersma, Oosterhoff, Frits Venema, de Graaf, Boomsma ( 78 Paardekooper) , Erwin van der Laan (76 Vaatstra), Gast (77 van Aller), Paul Venema, Milkovic

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (1 december 2012) Jan Lüürssen