Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Middelstum hersteld zich na het debacle in Haren

Vechtlust levert blauwhemden 3 punten op in Westerlee

Middelstum heeft zich prima hersteld na het debacle in Haren van vorige week zaterdag. Toen verloor de ploeg van trainer Jan Jaap Zijlstra met maar liefst 8-0 van Be Quick 1887. De inzet van de ploeg was in deze wedstrijd abominabele slecht waardoor er naar 90 minuten een monster nederlaag op het scorebord stond. In de wedstrijd tegen Westerlee, zaterdag 14 maart,  was de inzet van de equipe van Zijlstra prima. Het spelniveau was van beide ploegen niet zo hoog, maar spannend was het wel tot aan de laatste minuut van de wedstrijd.

Westerlee liet Middelstum zaterdag het spel maken in het begin van de wedstrijd op sportpark Koeperlaand. Van achteruit konden de gasten uit Middelstum rustig de opbouw zoeken en creŽerde men zich enkele kansjes in de wedstrijd tegen Westerlee dat voorafgaande 1 positie hoger op de ranglijst stond dan de blauwhemden uit Middelstum. Gaandeweg het eerste bedrijf begon thuisploeg Westerlee iets meer druk naar voren te zetten, het spel golfde op en neer maar tot grote mogelijkheden leidde dit voor beide teams niet. Derhalve werd er dan ook met de brilstand op het scorebord gepauzeerd.

Na de rust begonnen de gastheren direct druk te zetten op de Middelstumer verdediging. Dit zorgde ervoor dat verzorgd voetbal lastig werd op het toch al zeer slecht bespeelbare veld van Westerlee. De lange bal werd door beide ploegen veel gehanteerd. Doordat Westerlee meer ruimte weggaf achterin ontstonden er kansen in de counter voor Middelstum. Het leverde na 60 minuten spelen een voorsprong op voor de bezoekers uit Middelstum. Ivan Milkovic werd weggestuurd en vond via de benen van de keeper en een verdediger van Westerlee Karsten Hoekzema. Hoekzema bleef koel en schoot succesvol binnen 0-1. Westerlee ging daarna met meer mensen vooruit spelen en Middelstum kwam in de verdrukking. Uitgespeelde kansen leverde dit echter niet op voor de thuisploeg. Toch kwam Westerlee kort voor het einde nog langszij. Een doelpoging werd van richting veranderd en kwam voor de doelmond terecht. Venema en Lochtenberg konden niet voorkomen dat de bal uitkwam bij de linkerspits Mike van Delft van Westerlee. Via de handen van doelman Alwin Zwerver werd de bal diagonaal ingeschoten 1-1.

Middelstum leek alweer op een gelijkspel af te stevenen, het zou het 7e gelijkspel van het seizoen betekenen. De laatste 5 minuten werd er nog even een tandje bijgezet door de blauwhemden en werd Thomas Eek door trainer Zijlstra ingebracht voor Karsten Hoekzema. Eek maakte naar een jaar afwezigheid een droomdebuut binnen de ploeg van Zijlstra. Met zijn eerste balcontact besliste hij de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers uit Middelstum. Thijs Hoeksema, die ook was ingevallen, stoomde vanaf links op en gaf strak voor op Eek. Eek nam koelbloedig aan en schoot de bal in de lange hoek achter de doelman van Westerlee tegen de touwen 1-2. Kort daarna werd er afgefloten en kon Middelstum met 3 hele belangrijke punten huiswaarts keren.

Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen Corenos uit Roodeschool. Middelstum kan in deze derby goede zaken doen door zich nog verder vrij te spelen van de concurrentie onderin in de 4e klasse C. Support kan de ploeg goed gebruiken. De wedstrijd op het Middelstumer sportpark begint zaterdag om 14.30 uur.

Westerlee-Middelstum 1-2 (0-0): 59. Karsten Hoekzema 0-1, 79. Van Delft 1-1, 89. Eek 1-2.

Middelstum: Zwerver, Lochtenberg, Poort, van Aller, Bouma, Visser (Hoeksema 65), de Graaf, Venema, Milkovic, Dijkema, Hoekzema (Eek 84)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (16 maart 2015)