Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum wint zonder moeite van degradatiekandidaat SGV

Aan de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager SGV heeft de hoofdmacht van Middelstum zonder zich hiervoor erg te moeten inspannen 3 punten over gehouden. Al voor de rust werd het krachtsverschil op het veld uitgedrukt met 3 doelpunten verschil in het voordeel van de bezoekers. Na de rust kwam daar nog eens hetzelfde aantal voor de blauwhemden van Middelstum bij. SGV scoorde 1 keer tegen, al zat er aan deze treffer een luchtje van buitenspel. Door de 1-6 overwinning gloort er toch weer "enige" hoop voor de equipe van Frank Konneman, om alsnog mee te mogen doen voor een plaats in de nacompetitie.

Na twee nederlagen op rij van de blauwhemden was het vandaag zaak om tegen de rode lantaarndrager SGV in ieder geval 3 punten mee te nemen uit Schildwolde. Bij verlies zou Middelstum bijna uitgeschakeld zijn voor een plaats in de nacompetitie. Speelde de ploeg tegen koploper CSVH vorige week nog een prima wedstrijd "ondanks dat 1-2 verlies". Uit bij Noordwolde ging het doordeweekse duel opnieuw met 2-1 verloren. Het spel vandaag van Middelstum geeft ondanks de ruime overwinning nog geen zekerheid voor het "toetje" aan het einde van de competitie, hiervoor was ook het vertoonde spel vandaag te matig. Trainer Konneman kan echter aanvoeren dat hij de laatste week veel moet puzzelen met zijn team die een grote ziekenboeg kent.

Vandaag kon Middelstum weer beschikken over Leon Milcovic. Daar in tegen was eerste doelman Alwin Zwerver geblesseerd "verdraaide knie" waardoor Jeroen Smit vandaag plaats nam onder de lat bij de blauwhemden. Smit maakte een aantal maanden geleden zijn debuut in de hoofdmacht bij Middelstum uit bij de Heracliden, waar hij ondanks de 3 tegengoals "3-7 winst" toen een prima indruk achterliet. Middelstum startte vandaag voortvarend aan de wedstrijd. Het leverde na 7 minuten de eerste kans op voor de bezoekers. Uit een corner van Michel de Graaf kopte Wessel Oosterhoff het leer rakelings over de deklat bij doelman Lok van SGV. Niet veel later kwamen de bezoekers op voorsprong. Nadat Leon Milcovic in de 9e minuut op een meter of 20 vanaf het doel van SGV onderuit werd getikt mocht Michel de Graaf vanaf deze afstand zijn specialiteit laten zien. De Graaf schoot hard en loepzuiver binnen en bracht hiermee Middelstum al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Nog geen 5 minuten later was het opnieuw raak. Leon Milcovic werd diep gestuurd door Paul Venema. Op de inzet van Milcovic had de SGV doelman nog wel een antwoord en pareerde de bal, Rudy van Dijken maakte het alsnog af in de rebound trof hij voor de 2e keer deze middag het net voor Middelstum 0-2. SGV deed heel zelden iets terug in de wedstrijd, en als men al in scoringspositie kwam verspeelde men de bal op het laatst vaak klungelig. Voor Middelstum volgde de ene kans na de andere. Toch zou het nog tot de 34e minuut duren alvorens men weer een treffer kon laten bijtekenen. De aanval werd opgezet door Michel de Graaf, die van achteruit met een lange bal Paul Venema weg stuurde, Venema legde de bal planklaar ter hoogte van de penaltystip waar Leon Milcovic geen moeite had om het leer voor de 3e keer deze middag achter doelman Lok te schieten 0-3. Met deze ruime marge in het voordeel van de bezoekers uit Middelstum brak de rust aan.

Snelle treffer

Met Chiel Hoekzema in de ploeg voor Kristian Boelema begon Middelstum opnieuw sterk aan het tweede bedrijf van de wedstrijd. Binnen 4 minuten scoorde Leon Milcovic zijn 2e treffer van de middag. Opnieuw kwam de assist op naam van Michel de Graaf. De Graaf Lepelde van achteruit de bal achter de verdediging van SGV, Milcovic liep met zijn snelheid de defensie eruit en scoorde beheerst de 0-4. Niets leek erop dat SGV ook maar voor enig gevaar kon gaan zorgen bij Middelstum achterin. Toch scoorde de ploeg al snel na de 0-4 een tegentreffer, al zat er bij dit doelpunt van Kamps een luchtje van buitenspel. Grensrechter de Groot had de vlag in ieder geval omhoog, maar scheidsrechter Westerloo wou er niets van weten en keurde het doelpunt goed. Middelstum liet zich erdoor gelukkig niet van de wijs brengen en pakte snel de draad weer op waar mee men na de pauze mee was begonnen. Een kwartier na de rust scoorde Chiel Hoekzema de 1-5 voor Middelstum. De blonde middenvelder scoorde in de rebound op een schot van Leon Milcovic. Een kleine domper voor de blauwhemden was er direct na de 1-5. Leon Milcovic verrekte mogelijk zijn hamstring iets en moest het veld verlaten, een wijs besluit met de 1-5 tussenstand op het bord. Arjan Klaassen nam de positie van Milcovic in. Middelstum scoorde ondanks afwezigheid van Milcovic in het laatste half uur van de wedstrijd nog 1 keer. Misschien was het wel één van de mooiste treffers van deze middag. Balverlies bij SGV leverde de bal op voor Martijn Poort. Poort lobte de bal van grote afstand achter doelman Lok die voor de 6e keer deze middag de bal uit het net mocht gaan halen.

Op zich een keurige overwinning van Middelstum. Maar om mee te blijven doen voor een prijs zal er toch echt beter moeten worden gespeeld door de equipe van Konneman. SGV kan zich wel gaan opmaken voor de vierde klasse. De ploeg heeft simpelweg te weinig kwaliteit om zich te handhaven in derde klasse. Komende zaterdag "21 april" speelt Middelstum thuis tegen HS'88. De ploeg uit Hoogezand heeft de punten hard nodig om zich te kunnen handhaven. Voor Middelstum wederom geen makkelijke tegenstander zo aan het einde van de competitie waarin nog veel ploegen strijden om iets.

SGV - Middelstum 1-6 (0-3)

De Graaf 0-1 (9); van Dijken 0-2 (14); Milcovic 0-3 & 0-4 (34-49); Kamps 1-4 (51); Hoekzema 1-5 (59);Poort 1-6 (88)

Middelstum: Smit; Wiersma; Oosterhoff; Frits Venema (Bos 73); Poort; Paul Venema; Boelema (Hoekzema 45); de Graaf; van Dijken; Milcovic (Klaassen 61); van Aller.

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (15 april 2012) Jan Lüürssen