Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum gaat met kater de winterstop in

Het had zo mooi kunnen zijn om de winterstop in de voetbalcompetitie in te gaan met 19 punten uit 12 duels. Zover kwam het helaas niet voor subtopper Middelstum. Uitgerekend rode lantaarndrager VVS uit Oostwold stak in de laatste thuiswedstrijd voor de winterpauze daar een stokje voor en bezorgde daarmee de thuisploeg een behoorlijke kater. Niet dat de gasten uit Oostwold een beste wedstrijd op de mat legden zaterdag op het sportveld van Middelstum, maar meer doordat thuisploeg Middelstum de kansen die men volop kreeg vergat te verzilveren. De ploeg van Jan Jaap Zijlstra deed zich daarmee zelf ernstig te kort.

VVS uit Oostwold kwam er vanaf het eerste fluitsignaal in Middelstum zaterdagmiddag niet aan te pas. Middelstum was voetballend heer en meester en creŽerde zich diverse kansen. Siebrand Dijkema kreeg in de beginfase de grootste kans. Hij schoot de bal in een duel binnen het 5 meter gebied echter via doelman Marco Broesder van VVS over. Ook Michel de Graaf was dichtbij de openingstreffer. Zijn vrije trap ging via de keeper en de paal naast het doel. Middelstum bleef aanzetten en had verre weg het meeste balbezit in de beginfase van de wedstrijd. Het was echter VVS dat de leiding nam. Karsten Hoekzema veroorzaakte op de rand van het 16 metergebied een vrije trap. De vrije trap werd door Leon de Boer prachtig over de muur ingeschoten. Doelman Alwin Zwerver was moest kansloos toezien hoe het net achter hem voor het eerst deze middag krulde 0-1. Een erg onverwachte voorsprong voor VVS op dat moment. Het was namelijk alleen v.v. Middelstum dat in de eerste helft veelvuldig de aanval zocht. VVS moest het in de 35e minuut vervolgens ook nog zonder Stef Imminga. Dijkema was op snelheid doorgebroken en werd van achter neergehaald door Imminga op het randje van de 16. Een terechte rode kaart voor de VVS verdediger. VVS zakte na het wegzenden van Imminga nog meer in, wat het voor Middelstum uiteindelijk niet makkelijker maakte. Middelstum had bij de rust zomaar met 4-0 voor kunnen staan, maar keek na 45 minuten tegen een 0-1achterstand aan.

De 2e helft liet een zelfde spelbeeld zien als voor de rust. Een aanvallend Middelstum en een zwaar ingezakt VVS. Middelstum drukte door maar creŽerde uiteindelijk maar weinig. De eindpass was vaak te slordig. Voorzetten waren veelal te scherp voor het doel waardoor deze een makkelijke prooi werden voor de goed keepende Marco Broesder van VVS. VVS loerde op de counter waar Middelstum bleef aanvallen. Dit resulteerde tot ieders verbazing zelfs tot een 0-2 voorsprong voor de bezoekers uit Oostwold. Een lange uittrap van Broesder van VVS werd volledig verkeerd ingeschat door de ver uit zijn doel gekomen doelman Alwin Zwerver die daarmee een vrije doortocht verschafte aan Pieter Roelof Kelder van VVS. Hij schoot vervolgens simpel de bal binnen. Middelstum schoof vervolgens wat meer mensen door naar voren, maar dit zorgde alleen maar voor meer drukte voor het doel van VVS. Iedereen aanval liep in de bekende trechter. Middelstum kwam in de laatste minuten nog wel terug tot 1-2. Joris Visser schoot de bal vanaf de rand van het 16 metergebied op vrije wijze achter doelman Broeder van VVS binnen. Helaas kwam de aansluitingstreffer te laat voor de equipe van Zijlstra. VVS won hierdoor met 1-2. Een zeer teleurstellende middag voor Middelstum dat met een kater de winterstop ingaat.

Op 24 januari 2015 wordt de competitie hervat, dan speelt Middelstum een uitwedstrijd bij Poolster uit Spijk.

Middelstum ĖVVS 1-2 (0-1): 16. Leon Boer 0-1, 60. Kelder 0-2, 90. Visser 1-2. Rode kaart: 35. Imminga (VVS).

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER

Bron: Sportredactie Middelstum-info (16 december 2014) Foto's: Jaap van der Laan