Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum verliest uit bij Veendam 1894

 

De hoofdmacht van de v.v. Middelstum mocht zaterdag 12 oktober aantreden in Veendam tegen Veendam 1894. Op de bijvelden naast stadion de Langeleegte verloor de ploeg van trainer Frank Konneman deze ontmoeting tegen de nummer 3 van de ranglijst met 4-1.

In de eerste 20 minuten van deze ontmoeting voetbalde de equipe van Konneman nog aardig mee met de geel zwarten van Veendam. De eerste mogelijkheden waren er ook voor de bezoekers uit Noord-Groningen. Het betrof hier een tweetal afstandschoten vanaf de rand van het zestienmetergebied. Eerst knalde Thijs Hoeksema op doel maar zag zijn schot over gaan. Het dichtste bij de openingstreffer was Wessel Oosterhof die zijn inzet door de Veendam goalie ternauwernood over het doel zag worden getikt.

Na deze sterke openingsfase van de blauwhemden werd zoals de laatste weken wel vaker is gebeurd ook nu weer onnodig de eerste tegentreffer weg gegeven. Een voorzet vanaf de rechterflank van Veendam werd niet goed weggewerkt en werd in de voeten gespeeld van een van de spitsen. Deze kon vervolgens vrij uithalen en schoot de bal in de rechterbenedenhoek raak, Jeroen Smit (vandaag vervanger voor Alwin  Zwerver die afwezig vanwege andere verplichtingen) was kansloos 1-0 er was op dat moment ± 25 minuten gespeeld. Het 2e doelpunt in de 35e minuut van de wedstrijd kwam voor de thuisploeg op een gelukkige manier tot stand. Via een skrimmage tussen doelman Jeroen Smit van Middelstum en één van de vleugelaanvallers van de thuisploeg belandde de bal in het doel 2-0. Bij deze aanval zag de verdediging van Middelstum er wederom niet best uit.

Ook de 3-0 viel nog voor rust. Een lange bal vanaf rechts werd goed meegenomen door de lange spits die keurig doelman Jeroen Smit passeerde met een geplaatste bal in de rechterhoek. Middelstum deed vlak voor de rust nog iets terug. Een voorzet van Thijs Hoeksema (die opstoomde vanaf de linkerkant) belandde op fraaie wijze direct in de goal waardoor de ruststand 3-1 werd. Middelstum leek in de 2e helft meer pressing te willen geven, maar dit werd al snel gekraakt door een 4e tegentreffer waardoor de wedstrijd op slot zat. Ook enkele wisselingen binnen de ploeg van Middelstum mochten niet meer baten. Ook Veendam leek het wel prima te vinden en de wedstrijd kabbelde wat voort tot de 90e minuut.

Doelpuntmakers Veendam 1894: Harrie Hulsing, Levent Sezer, Armin Sabic, Robert Hollander.

Doelpuntmaker v.v. Middelstum: Voor Middelstum scoorde Thijs Hoeksema de enige treffer.

Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen GVAV Rapiditas uit Groningen het betreft hier het inhaalduel welke aan het begin van de competitie werd afgelast vanwege de droogte van de velden in Middelstum.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (14 oktober 2013)