Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Reginald “Viking” Kraaijenbrink heerst bij WUTTO Midstars Open

Hij was op voorhand een van de favorieten en hij maakte het volledig waar. Hercules-speler Reginald Kraaijenbrink, die eerder zegevierde bij SVE in Utrecht, pakte ook bij de WUTTO Midstars Open in Middelstum de volle buit. Met een overtuigende 3-0 overwinning op Lars Adema in de finale nam hij de beker mee naar huis, terwijl hij opnieuw kon worden gefotografeerd met de WUTTO-cap trots op het hoofd.

Reginald speelde in de Topklasse in Middelstum zeven partijen. Zes ervan won hij met 3-0. Alleen Bram Parlevliet van het Leeuwarder Ready wist in de groepsfase één game van hem af te snoepen. In de laatste fase, de kwartfinales, versloeg De Viking achtereenvolgens Reijno Hut (9, 9, 7), Michel van der Kamp (4, 8, 12) en Lars Adema (6, 9, 10). In de strijd om de derde plaats was Ian de Graaf - een week eerder winnaar bij Hercules in Terborg - sterker dan zijn (REGA)-clubgenoot Michel van de Kamp: 11-6, 11-8, 11-7. De verliezende kwartfinalisten waren Harry Kruizenga van Midstars (drie jaar geleden de eerste winnaar), Gerwin Steenwijk, Martijn Bevelander en Reijno Hut van Midstars.

De 4e WUTTO Midstars Open - ook wel Noordelijke kampioenschappen hardbat leverde Reginald 400 punten op voor de ranglijst. Lars ontving 200 punten. Ian en Michel konden beiden 100 punten meenemen. In de slipstream van de toppers scoorden Annemarie Zijnstra en Heleen Mulderij resp. 25 en 10 punten. Voor de vrouwenranglijst wordt dit aantal verdubbeld. In de groep speelde Annemarie tegen Heleen. Ze won het duel met 3-2. In dezelfde groep was ook Lars Adema haar tegenstander. Lars won wel maar met de hakken over de sloot (12-10 in de vijfde game).

Andere klassen
In de A-klasse versloeg Gerwin Steenwijk Bram Parleviet. In een zeer spannende finale won Gerwin met 11-7, 11-9, 8-11, 10-12 en 11-7. De B-titel ging naar Yorick van Teeseling van TTV Spaarne uit Haarlem. Hij bedwong Angie van Dijk met 11-7, 11-5 en 11-6. En in de C-klasse tenslotte was Yorick van Teeseling ook de sterkste. Hij bleef Marten Schreuder van DOTO uit Siddeburen nipt voor. Het toernooi in Middelstum is na het WK in december op dit moment samen met Stede Broec het grootste WUTTO-toernooi van Nederland.

Er wordt in Middelstum in vier verschillende klassen gespeeld waardoor iedereen een aantal partijen op zijn of haar niveau speelt. En heel bijzonder is dat Midstars het evenement bijna live bijhield op www.toernooi.nl, waardoor de thuisblijvers op afstand konden meegenieten van het hardbat-spektakel! En na afloop is er altijd een gezellig feest in Middelstum voor nogal wat deelnemers een reden temeer om jaarlijks af te reizen naar het Midstars-home.

De TTV Midstars wil langs deze weg nog de plaatselijke middenstand en sponsoren bedanken voor hun steun waardoor het toernooi weer mogelijk werd gemaakt. Komend jaar zal het toernooi mede hierdoor ook zeker een vervolg gaan krijgen. Voor het videoverslag van dit toernooi kijkt u op de website van Middelstum TV.

Bron: TTV Midstars (28 mei 2013) Foto's: Jannes Klaassen (Eerste en laatste foto TTV Midstars)