Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Wielerkoers omloop van Middelstum

Zondag 22 maart

Zondag 22 maart organiseert wielervereniging Cycle Sport Groningen de Omloop van Middelstum. Evenals in voorgaande jaren is de wedstrijd ook dit jaar de openingskoers van de ICW zomercompetitie, een serie van laagdrempelige wedstrijden in Noord Nederland.

Met een datum eind maart zit de organisatie precies tussen de trainingswedstrijden en de amateurklassiekers in. Combineer dat met een mooi lang parcours van 6 kilometer en je krijgt de ideale voorbereiding voor de grotere koersen in april. De start/finish is aan de Pompsterweg. De renners vertrekken in oostelijke richting en duiken rechtsaf de Boerdamsterweg op. Vervolgens rijden ze via de Halteweg, Keesriefweg en de Fraamweg terug naar de Pompsterweg.

In loop van de dag worden er drie wedstrijden verreden. Allereerst starten om 13:00 uur de Sportklasse en nieuwelingen voor een 48 kilometer lange wedstrijd. Het dames peloton start 1 minuut later voor hun koers over 42 kilometer. Nadat deze categorieŽn zijn gefinisht starten om 14.30 uur de Junioren en Amateurs. Na 60 kilometer wedstrijd wordt hun finish verwacht rond 16:00 uur.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.cyclesportgroningen.nl

Bron: Cyclesport Groningen (14 maart 2015) foto: Archief