Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Ook de meisjes van MGV met medailles naar huis!

Op zaterdag 28 februari vertrok een grote groep meiden van MGV naar sporthal de Mencke in Uithuizen voor de jaarlijkse regiowedstrijd. Maar liefst 39 meiden deden mee. In de eerste ronde waren de niveaus R1 en R2 en de jongste meisjes aan de beurt. Heel spannend natuurlijk, want een aantal had nog nooit een wedstrijd geturnd.

Zwaaien en draaien op de brug, je evenwicht houden op de balk, knallen op sprong en even mogen turnen op een echte vierkante vloer. Dit ging uitstekend! Goud voor Melissa en Camilla; zilver voor Kelly, Amber, Maayke, Mathilde en Nathalie H, en brons voor Lieneke. Ook de andere meiden, Annelies, Jazlijn, Isa en Nathalie A. hebben het uitstekend gedaan! In de tweede ronde meiden van een iets oudere leeftijd en de nieuwe oefenstof, zogenaamde D-niveaus. Ook deze meiden gingen goed op de toestellen, een aantal meiden stak ver uit boven de rest op de balk, eigenlijk het moeilijkste onderdeel. Zilver voor Suzanne Z. en brons voor Janaika. Voor de andere meiden, Meike, Seline, Marjolein, Fleur, Nadine, Marije en Nova net een 4e of 5e plek, óf wel 2e of 3e maar werd er geen medaille uitgereikt. De nieuwe oefenstof was even wennen, maar nu weten de meiden hoe alles gaat!

Na een lange 1e en 2e ronde, waren nu de meisjes jeugd 1 en junior aan de beurt. Deze meiden hebben vaak al wel eens wedstrijden gedaan, maar toch bleef het spannend. Ook hier levert de nieuwe oefenstof soms nog wat problemen, vooral op de balk. Toch hebben ze het daar uitstekend gedaan! En ook hier weer medailles voor MGV! Goud voor Jasmijn, Salomé en Sanne Marijn, zilver voor Devi en Melissa, en brons voor Marit en Alisha. De andere meiden hadden af en toe net pech op één toestel waardoor ze helaas het podium misliepen. Net als in de 2e ronde werden er soms geen medailles uitgereikt aan plek 2 en/of 3. Sascha, Elize, Roos, Jelien, Annemee, Vera en Anna Sophie hebben het ook super gedaan!

Tot slot nog de senioren en jeugd 2 meiden. De wedstrijd was enorm uitgelopen en veel meiden die geholpen hadden en leidsters waren al moe. Toch moesten Erieka en Aletta nog even laten zien wat ze konden. Nieuwe vloer oefeningen en nieuwe elementen op de balk. En ja, zelfs de senioren zijn nog zenuwachtig voor een wedstrijd. Dat levert soms goede dingen op! Gouden plak voor beide dames! Nikita (buurmeisje van juf Iris) turnde voor KV Groningen in jeugd 2 en mocht ook goud mee naar huis nemen.

Hulpen Roos, Salomé, Sascha, Jasmijn, Anna Sophie, Rebekka, Aletta en Erieka: enorm bedankt voor jullie hulp!

Bron & foto's MGV (15 maart 2015)