Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Vernieuwd Midstars start voorjaarscompetitie goed

Afgelopen vrijdag stond de eerste competitiewedstrijd voor Midstars 1 op het programma in Assen tegen Assen 2. Het team van Midstars 1 is dit seizoen op een aantal plaatsen gewijzigd. Gebleven zijn Harry Kruizenga en Jaysron Mathilda. Nieuw zijn Johan Vogelzang en Reyno Hut.

Deze wedstrijd speelden Jaysron, Johan en Reyno. Dit seizoen zullen Anne Vlieg en Gert Stulp het team coachen. De eerste wedstrijd van de avond ging tussen Johan en Rémon Linnewiel. Hierin liet Johan gelijk zien een goede aanwinst te zijn voor het team. Hij liet zijn tegenstander kansloos en behaalde een regelmatige 3-0 overwinning(6-11,5-11 en 7-11). De tweede partij tussen Jaysron en Erik Talman was een stuk spannender. De eerste game werd nipt door Jaysron gewonnen, waarna Erik de stand weer gelijk trok in de tweede game. Gelukkig wist Jaysron zich te herpakken en de beide volgende games gingen nipt naar hem en zodoende ook de wedstrijd. Alle vier de games kenden het minimale verschil van twee punten. Reyno speelde in de derde partij tegen Trung Nguyen. In een gelijk opgaande wedstrijd wisten de spelers om en om de games binnen te halen. Hierdoor was een beslissende vijfde game noodzakelijk. Reyno liet hierin zien uit het juiste hout te zijn gesneden en wist met 7-11 de game en de wedstrijd binnen te halen. In de dubbel die gespeeld werd door Jaysron en Reyno tegen Rémon en Trung kende het Midstars dubbel een uitstekende start en wist de eerste twee games te winnen. De derde game ging ruim naar de tegenstander, waarna Jaysron en Reyno het in de vierde game wisten af te maken. Hierdoor werd de stand in de wedstrijd 0-4 in het voordeel van Midstars.

Johan had het in de eerste twee games lastig tegen Erik, maar wist deze wel te winnen. Hierna was het verzet gebroken en werd de derde game relatief eenvoudig gewonnen. Reyno speelde hierna een geweldige partij tegen Rémon. Hij liet zijn tegenstander alle hoeken van de tafel zien en gunde hem in drie games slechts veertien punten. De zevende wedstrijd van de avond was wederom een spannende tussen Jaysron en Trung. Jaysron wist nog wel op een 2-1 voorsprong in games te komen, maar de volgende twee games gingen nipt verloren met 11-9. Hierdoor kwam het eerste punt voor Assen op het scorebord. Reyno had het hierna lastig tegen Erik. Hij wist in de tweede game nog knap de stand gelijk te trekken, maar moest in game drie en vier de meerdere erkennen in zijn tegenstander. Johan speelde wederom een sterke partij tegen Trung en wist ook deze partij in drie games te winnen. Hierdoor wist hij zijn hattrick voor de avond te behalen en bleef zelfs zonder gameverlies.

In de laatste partij tussen Jaysron en Rémon wist Jaysron zich uitstekend terug in de partij te knokken. Na een 2-1 achterstand in games wist hij de vierde en vijfde game binnen te halen en dus ook de wedstrijd. Hierdoor werd de einduitslag een uitstekende 8-2 overwinning. Johan liet zien een goede aanwinst te zijn en Reyno kende een uitstekend debuut in de Noordelijke 1e divisie. “Het resultaat en het vertoonde spel geeft goede hoop op een goed seizoen” aldus coach Stulp. Na één speelronde staat het team op de gedeelde tweede plaats. De volgende wedstrijd is op zaterdag 11 februari in de eigen sporthal tegen GTTC 1 uit Groningen. Deze wedstrijd begint dan om 17.00 uur.

Bron: TTV Midstars (6 februari 2012)