Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Klimaatgroep°Stars deelt de punten met TTCV Herwaarden

Na twee nederlagen wist Klimaatgroep°Stars afgelopen zaterdag een puntendeling te bewerkstelligen in de thuiswedstrijden tegen tafeltenniscentrum Veghel. Stellan Smid was ontketend in Middelstum en scoorde een puntgave hattrick. Jan Tammenga moest in zijn eerste partij van de dag gelijk fors aan de bak tegen de kopman van de gasten uit Veghel Pascal van Gemert. Van Gemert is een attractieve speler met veel gevoel voor de bal. Tammenga kon lang goed mee in de partij maar dolf op het beslissende moment toch het onderspit (2-3).

Stellan Smid toonde topvorm. In zijn eerste partij legde Smid tegenstander Erwin Andriessen over de knie (3-0) en dit was een opmaat voor zijn partij tegen kopman Van Gemert. Smid startte als een wervelwind en binnen een zucht stond het talent van Klimaatgroep°Stars met 2-0 voor. Van Gemert, die al lang op 1e divisieniveau acteert, paste zijn spel aan en kwam goed terug in de partij (2-2). Ondanks deze inhaalslag van de man uit Veghel liet Smid zich niet uit het veld slaan en scherpte zijn spel nog wat aan wat een verdiende overwinning opleverde (3-2).

Stellan Smid (foto © Ivo Lint TTV Midstars)

Colin Rengers had het lastig in Middelstum, speelt bij vlagen uitstekend maar deze basis is nog te smal om partijen echt naar zijn hand te kunnen zetten. Maar dat is ook de charme van de sport. Rengers is nog jong, ambitieus en heeft nog een weg te gaan om zijn spel verder te ontwikkelen. Jan Tammenga die zijn tweede partij van de dag met een degelijke 3-0 overwinning afsloot tegen Fjodor Rademaker moest in zijn laatste partij van de dag toch nog alle zeilen bijzetten om de overwinning veilig te stellen. Na een 2-2 tussenstand in zijn partij tegen Erwin Andriessen coachte Jan zich aansporend met de woorden ‘actie en doen’ naar de zege (3-2). Tegen Fjodor Rademaker haalde Stellan Smid zijn eerste hattrick in de landelijke 1e divisie, ongeslagen in al zijn drie enkelspelpartijen, binnen al ging dat niet vanzelf. Rademaker is een geroutineerde speler die alles uit de kast haalt en gebruik maakt van psychologische trucs. Het intimideren van zijn tegenstander is Rademaker niet vreemd.

Tussen de games door praatte Rademaker steeds op Smid in. Coach Gert Stulp had het recept voor de overwinning echter al klaar liggen, na een 2-2 tussenstand. Het advies van Stulp aan Smid: “laat Rademaker maar kletsen en enige wat jij moet doen is de ballen met volle overtuiging langs hem heenslaan.” De opmerking van coach Stulp was niet tegen dovemans oren gericht. Smid startte in de beslissende game sterk en opende met een 4-0 voorsprong. Rademaker vroeg om een time-out maar dat bracht Stellan Smid niet van de wijs. Met een 11-4 overwinning in de vijfde game finishte het talent van Klimaatgroep°Stars in stijl en leverde zo een grote bijdrage aan de 5-5 eindstand.

Eerstvolgende thuiswedstrijd Klimaatgroep°Stars – Pecos op zaterdag 12 oktober 2013 aanvang 15.00 uur.

Bron: TTV Midstars (29 september 2013)