Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Midstars start najaarscompetitie met ruime overwinning

Zaterdag 17 september stond voor Midstars 1 de eerste wedstrijd van de najaarscompetitie 2011-2012 op het programma. De tegenstander in deze wedstrijd was GTTC 2 uit Groningen. Het team van Midstars bestaat dit seizoen uit Harry Kruizenga, Jaysron Mathilda, Gert Stulp en Arne Hommes.

In deze eerste wedstrijd van het seizoen in de eigen sporthal stonden Harry, Arne en Gert aan de start. Gert moest in de eerste wedstrijd tegen Timothy v.d. Meulen nog in zijn ritme komen en speelde een moeizame wedstrijd. De eerste twee games gingen verloren met 11-4 en 11-9. Hierna liet hij in de derde game zien tot wat hij normaal in staat is en wist deze met 11-5 te winnen. Helaas ging de vierde game (en dus de wedstrijd) nipt verloren met 11-9. Harry moest het in de tweede wedstrijd opnemen tegen Rudger Lammerts. Harry speelde uitstekend en wist de partij in drie games naar zich toe te trekken. Na afloop gaf hij aan dat het eenvoudiger ging als verwacht, aangezien hij het altijd moeilijk heeft met Rudger. Arne en Yoeri Nieuwland maakten er in de derde partij een zenuwslopende wedstrijd van. De eerste game ging met 14-12 naar Arne, waarna hij de tweede verloor met dezelfde cijfers. Ook de derde game ging verloren. Hierna liet Arne zien uit het goede hout te zijn gesneden door de vierde en vijfde game winnend af te sluiten. Gert en Harry openden een beetje stroef in de dubbel en verloren de eerste game. Hierna wisten zij echter het tij te keren en de volgende drie games te winnen. Hierdoor werd de tussenstand in de wedstrijd 3-1 in het voordeel van Midstars. Harry wist de volgende partij tegen Timothy met 3-1 te winnen na een 0-1 achterstand. Hierna had Gert totaal geen moeite met Yoeri en gunde zijn tegenstander in drie games slechts 12 punten. Arne opende sterk in zijn partij tegen Rudger en wist de eerste twee games te winnen met 11-7. Hierna toonde Rudger echter een hoop veerkracht en wist hij de partij toch nog in vijf games naar zich toe te trekken. Harry wist ook zijn laatste partij van de middag te winnen van Yoeri en dus ongeslagen te blijven. In zijn laatste partij tegen Timothy liet Arne uitstekend spel zien. Na een nipte overwinning in de eerste game met 12-10 wist hij de volgende twee games overtuigend te winnen. Gert begon sterk in zijn laatste partij, maar had enige moeite om de wedstrijd af te maken. De eerste twee games gingen overtuigend naar Gert. Het spelen van vier wedstrijden op dit niveau leek echter zijn tol te gaan eisen. De vierde game wist hij op karakter nipt met 12-10 te winnen en dus ook de wedstrijd. Hierdoor werd de einduitslag in de wedstrijd een ruime 8-2 overwinning voor Midstars. De volgende wedstrijd van Midstars 1 is op vrijdag 23 september in Harkstede tegen Argus 4. Deze wedstrijd begint om 20.15 uur.


Midstars 2 moest het op vrijdagavond in Harkstede opnemen tegen Argus 5. Het team van Midstars 2 bestaat dit seizoen uit Richard Roossien, Peter de Hek en de nieuwe leden Lex Bruijn en Wadse Temme. Deze avond speelden Richard, Peter en Lex. Richard en Lex moesten alleen hun meerdere erkennen in Kevin Langerak en Peter verloor alleen van Jolanda Hut. Richard en Lex wisten samen ook de dubbel te winnen, zodat de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in een 7-3 overwinning eindigde. De volgende wedstrijd van het team is op vrijdag 23 september in de eigen sporthal tegen Oost 1 uit Assen.


Midstars 3 moet het ook dit seizoen met dezelfde spelers doen, namelijk Jan Boerma, Gert Jan Huiskes, Joop Bakker en Hans Stulp. Alleen de naam van het team is veranderd van Midstars 2 in Midstars 3. De eerste wedstrijd van dit seizoen was een thuiswedstrijd op vrijdagavond tegen Argus 6 uit Harkstede. Jan, Joop en Gert Jan wisten alle enkel –en dubbelpartijen te winnen. Met name de hattrick van Jan mag een uitstekende prestatie worden genoemd. Zal de training nu al zijn vruchten gaan afwerpen?


Midstars 4 is hetzelfde team als het Midstars 3 dat afgelopen seizoen kampioen wist te worden in de 3e klasse. Nu mag het team het in de 2e klasse gaan proberen en dat dit toch iets lastiger gaat worden bleek al uit de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Bart Smith, Jonathan van Loon en Frans de Vries hadden het moeilijk in Hoogezand tegen Beukema 1. Frans wist zich aardig staande te houden door twee enkelpartijen te winnen. Een niet geheel fitte Jonathan wist geen partij te winnen en Bart wist met uitstekend spel van Heinz Günther te winnen. De overwinning bleef echter met 7-3 in Hoogezand.


Midstars 5 bestaat dit jaar uit Ronald Gombert, Luuk Kamphuis, Johan de Hek en nieuwkomer Anine Stegeman en komt uit in de 4e klasse. Ook voor dit team stond op vrijdag de eerste wedstrijd op het programma in de eigen sporthal tegen Actief 3 uit Eelde. Anine moest nog even wennen aan het nieuwe team en de nieuwe speelzaal en moest de eerste partij aan Joris Vierhout van Actief laten. Gelukkig wist ze zich in het vervolg van de avond te herstellen en de andere twee partijen te winnen. Ook Luuk moest zich in één partij gewonnen geven. Ronald bleef ongeslagen en wist samen met Luuk ook de dubbel te winnen. Hierdoor werd de einduitslag 8-2.


Midstars 6 speelt ook in de 4e klasse en bestaat dit jaar uit Lianda Bakker, Piet Bergsma, Rob Andringa, Hans Maarse en Jan van Nobelen. Het team moest bij de eerste wedstrijd gelijk al gebruik maken van twee invallers, aangezien Lianda de jeugd moest trainen en Rob,Piet en Hans op (werk)vakantie waren. Ronald Gombert en Anine Stegeman gingen met Jan van Nobelen de strijd aan in Winschoten tegen WTTC 4. Anine wist één partij te winnen en Jan en Ronald stonden in twee partijen aan de goede kant van de score. Jan en Ronald verloren ook de dubbel, zodat de einduitslag in de wedstrijd 5-5 werd.


Midstars 7 bestaat dit seizoen uit Gerard van Dijken, Jan Slagman, Wim Gombert en Youri Kobes en speelt ook in de 4e klasse. De eerste thuiswedstrijd tegen WTTC 2 uit Winschoten moesten ook zij een beroep doen op een invaller, namelijk Piet Bergsma. Jan en Wim wisten beiden één partij te winnen en Piet wist er twee te winnen. De dubbel werd helaas door Jan en Wim verloren, waardoor de eerste wedstrijd met 6-4 verloren ging.

Jeugd
De jeugd van Midstars 1 speelt dit seizoen in de 2e klasse en bestaat uit Lex Venema, Patrick Honderd, Sacha de Wind en Yvette Gombert. Voor Patrick, Sacha en Yvette is dit een grote uitdaging, nadat men het vorig seizoen in de middenmoot van de derde klasse speelde. Lex kwam het vorig seizoen in de 1e klasse uit en zal de kar moeten trekken. De eerste uitwedstrijd was op zaterdag 17 september in Appingedam tegen DTTC ’78 1. Lex bleef in deze wedstrijd ongeslagen in zijn enkelpartijen. Sacha wist knap één wedstrijd te winnen en Patrick bleef zonder overwinning, maar wist wel twee keer een tegenstander tot een vijfde en beslissende game te dwingen. Lex en Patrick verloren ook de dubbel, zodat de eerste wedstrijd met 6-4 werd verloren.


De jeugd van Midstars 2 speelt ook dit seizoen weer in de 5e klasse en het team is niet gewijzigd. Het bestaat nog steeds uit Sanne Buikema, Sem Keurentjes, Jasper Steringa en reserve Floris Frankruijter. De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd in Delfzijl tegen Detac 2. Grote man bij Midstars 2 was deze middag Sem Keurentjes. Hij wist zijn drie enkelpartijen te winnen. Sanne wist helaas geen wedstrijd te winnen en Jasper wist één enkelpartij te winnen. Jasper en Sem verloren ook de dubbel, waardoor de wedstrijd met 6-4 verloren ging.

Bron: TTV Midstars (22-09-2011)