Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Klimaatgroep°Stars wint de thuisderby van GTTC

Het eerste team van de Klimaatgroep°Stars speelde dit keer in een andere formatie. Jan Tammenga en Henk Jan Wils, beiden succesvol in de vorige wedstrijd met drie overwinningen, werden geflankeerd door Teun Bosveld, die hiermee zijn thuisdebuut voor de Klimaatgroep°Stars maakte. GTTC trad aan met Hugo Beute, Jeroen Hendriks en Jan de Haan.

De heren gingen flitsend van start door allemaal hun eerste enkelpartij te winnen. Jan Tammenga won gedecideerd zijn wedstrijd met 3-0. Henk Jan en Teun hadden hier 5 sets voor nodig waarbij de gewonnen games heen en weer gingen tussen GTTC en de Klimaatgroep°Stars. Het aantal spectaculaire balwisselingen in de eerste 3 wedstrijden leek toen al een voorspelling voor de mooie wedstrijd die het voor de neutrale toeschouwer zou gaan worden.

Het dubbel Bosveld / Tammenga won vervolgens in straight sets van de combinatie Hendriks / De Haan. Hiermee was de stand op 4-0 gekomen in het voordeel van de Klimaatgroep°Stars. Jan Tammenga mocht vervolgens aantreden tegen Hugo Beute. Een wedstrijd die achteraf het kantelpunt van de avond zou worden. Na twee betrekkelijk makkelijk gewonnen games, was de scherpte bij Tammenga even weg en wist Beute de wedstrijd te kantelen door de volgende twee games met miniem verschil te winnen. Het laatste punt leek duidelijk in het voordeel van de Klimaatgroep°Stars te zijn. Jan spinde een snelle service van Beute hard terug met het winnende punt tot gevolg. Maar Beute was er ervan overtuigd dat zijn service het net had geraakt. Na een flinke discussie over en weer besloot Tammenga uit sportiviteit het winnende punt toch over te spelen, en verloor hierna helaas alsnog de partij. Hiermee stond er ineens 4-1 in plaats van 5-0 op het bord.Teun Bosveld liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en won de volgende partij in 4 games en zou uiteindelijk de enige van het 6-tal zijn die een hattrick mocht vieren. Met recht een mooi thuisdebuut! De wedstrijd leek in de laatste 4 partijen toch nog spannend te worden. Henk Jan Wils miste de scherpte en verloor zijn laatste twee partijen nipt in 5 sets van Hendriks en Beute. Jan Tammenga, mogelijk geprikkeld door het eerdere voorval, liet er geen gras over groeien en won zijn laatste enkelpartij in 4 sets. Teun startte zijn laatste partij mogelijk nog scherper met een 11-0 score tegen Hendriks. Jeroen had duidelijk even tijd nodig om dit te verweken. In de derde set kon hij nog even aanhaken. Maar de laatste set was duidelijk voor de foutloos spelende Bosveld.

Teun-Bosveld in zijn thuisdebuut in actie tegen GTTC uit Groningen. Foto: Ivo Lint ttv Midstars.

Na 5 en een half uur spelen was de 7-3 overwinning voor de Klimaatgroep°Stars een feit. De mooie reeks van overwinningen werd dan ook gecontinueerd. Klimaatgroep°Stars staat door dit resultaat nog steeds op de eerste plaats in de 2de divisie.

Volgende wedstrijd: Zaterdag 8 maart, uitwedstrijd tegen de Toekomst 1 uit Lochem.


Klimaatgroep°Stars 2 wint thuiswedstrijd van SKF 3

Voor de Klimaatgroep°Stars 2 debuteerde afgelopen zaterdag het Luxemburgse talent en tevens international Jan Thews. Een zeer attractieve speler met een verwoestende forehand. Met slechts 1 verloren game werd zijn debuut met een hattrick bezegeld.

Thomas Kuijer bleek ook scherp en verloor alleen van een zeer goed spelende Tali Cohen, die behalve van Jan Thews, haar overige enkel partijen knap wist te winnen. Kevin Baron mocht 1 overwinning op zijn conto bijschrijven. De laatste twee wedstrijden gingen om en om, beide in vijf games. Kevin Baron kon het net niet bolwerken tegen van Amerongen. Maar Thomas Kuijer bewees over veel veerkracht te beschikken en zorgde ondanks 2 matchpoints tegen, met een setstand van 15-13 voor het 7de punt voor de Klimaatgroep°Stars.

Volgende wedstrijd: Zaterdag 22 februari, uitwedstrijd tegen Zwolle 2.


Dames Klimaatgroep°Stars winnen thuis van Nijmegen 1

Dezelfde opstelling van de Klimaatgroep°Stars als de week ervoor stond aan de start van de wedstrijd tegen Nijmegen. Het was dan zaak voor Yvette Gombert, Linda van der Veen en Eline Gras om na twee opeenvolgende nederlagen het pad naar boven in te zetten.

Het begin leek in het voordeel van de bezoekers uit Nijmegen. Yvette en Linda verloren beide hun eerste wedstrijd en hiermee stond er meteen een 2-0 achterstand op het bord. Toen ging wel meteen de knop om en werden de volgende 8 partijen, waaronder ook het dubbel knap op rij gewonnen.

Eline Gras, die volgens eigen zeggen vorige week nog wat last had van “plankenkoorst” bleek in deze wedstrijd onverslaanbaar. Met drie knappe overwinningen maakte ze haar debuut van vorige week meer dan goed met een rasechte hattrick. Linda maakte na haar valse start in de eerste partij ook geen fouten meer. Yvette speelde zeer goed en wist haar tweede partij te winnen. Ze mocht in de laatste partij van de avond ook het slotstuk verzorgen. Dit lukte helaas niet en zorgde voor het derde tegen punt van Nijmegen. Hiermee kwam de eindstand op 7-3 in het voordeel van de Klimaatgroep°Stars. Een knap resultaat en een mooie opsteker voor de rest van de competitie.

Volgende wedstrijd: Zaterdag 8 maart, uitwedstrijd tegen Disnierats 1 in Hoorn

Bron: Klimaatgroep°Stars (16 februari 2014) foto's: © Ivo Lint TTV Midstars