Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Midstars verliest topper in Noordelijke 1e Divisie

Zaterdag 11 februari stond voor Midstars 1 de wedstrijd in eigen huis tegen GTTC 1 uit Groningen op het programma. De wedstrijd werd al gezien als een topper, aangezien beide teams in het eerste weekend een ruime overwinning boekten. GTTC 1 wist met 10-0 in Leeuwarden te winnen van Ready 1 en Midstars behaalde in Assen een 8-2 overwinning.

Midstars trad aan met Johan Vogelzang, Harry Kruizenga en Jaysron Mathilda. De coaches voor Midstars bij deze wedstrijden waren wederom Anne Vlieg en Gert Stulp. Gelijktijdig met Midstars 1 speelde ook Midstars 2 in de sfeervolle ambiance tegen GTTC 4. De openingspartij ging tussen Johan en Jan-Willem van de Werf. De eerste twee games werden door Johan verloren, maar hierna kwam hij beter in zijn spel. De derde en vierde game werden ruim gewonnen. De vijfde game ging lang gelijk op en was tot het eind spannend. Uiteindelijk wist Johan met 12-10 de game en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Harry speelde hierna tegen Hugo Beute. De eerste game werd ruim verloren, waarna Harry zich in de tweede wist te herstellen en de stand gelijk wist te trekken. Hierna was het echter Hugo die de sterkste was en hij wist dan ook de volgende twee games en de wedstrijd te winnen. De derde partij tussen Jaysron en Jeroen Hendriks leek een redelijk snelle partij te worden. De eerste twee games werden overtuigend door Jeroen gewonnen. Hierna wist Jaysron in de derde game bij te blijven en de game zelfs met 13-11 te winnen. In de vierde game bleek Jeroen echter toch net iets te sterk.

De dubbel tussen Johan en Harry tegen Jan-Willem en Hugo ging drie games lang gelijk op. Nadat het GTTC duo de derde game nipt met 15-13 wist te winnen was het gebeurt met het verzet. De vierde game werd kansloos verloren en hierdoor kwam de stand in de wedstrijd op 1-3. De partij tussen Harry en Jan-Willem was wederom een spannende wedstrijd over de volle vijf games. In de vijfde game moest Harry echter zijn meerdere erkennen in Jan-Willem. Nog spannender werd het in de zesde partij van de dag tussen Johan en Jeroen. Ook hier moest er een vijfde game aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Helaas verloor Johan deze nipt met 11-13. Jaysron was in de eerste twee games van de zevende wedstrijd kansloos tegen Hugo. Hij wist zich echter op te richten in de derde game en wist deze met 11-8 naar zich toe te trekken. Helaas moest hij zijn meerdere in de tegenstander erkennen in de vierde game. Ook Harry had het moeilijk met Jeroen in de volgende partij. De eerste twee games werden verloren, waarna hij de derde wist te winnen. Dit bleek slechts een korte opleving, want Jeroen wist ook de vierde game te winnen en zo dus de derde speler van Midstars aan de zegekar te binden. Doordat het nu 1-7 werd voor de bezoekers leek het een erg ruime nederlaag te gaan worden. Jaysron liet echter vechtlust zien in de partij tegen Jan-Willem. Het werd een spannende partij over de volle vijf games. De vijfde game van deze thriller ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk ging er een keer weer een vijfde game naar Midstars. Jaysron wist de game met 14-12 binnen te halen.

De laatste partij van de avond was wederom een erg spannende en lange partij. Johan en Hugo gingen lange tijd gelijk op en ook in deze wedstrijd was wederom een vijfde game noodzakelijk. Johan bleek hierin nipt de sterkste en wist de game met 12-10 binnen te halen en zo zijn tweede overwinning van de dag te boeken. Hierdoor werd de einduitslag in de wedstrijd 7-3 in het voordeel van de bezoekers uit Groningen. Door dit resultaat blijven zij de koppositie behouden en staat het team van Midstars op de derde plaats. Volgende week moet Midstars 1 het in de eigen zaal opnemen tegen Ready 1 uit Leeuwarden. Deze wedstrijd begint dan om 17.00 uur.


Midstars 2 trad tegen GTTC 4 aan met Wadse Temme, Richard Roossien en Peter de Hek. Wadse Temme en Peter de Hek wisten beiden twee enkelpartijen te winnen en samen ook de dubbel. Richard moest genoegen nemen met één overwinning. De eindstand in de wedstrijd werd hierdoor een 6-4 overwinning voor Midstars. Door dit resultaat staat het team na twee gespeelde wedstrijden met negen punten op de vierde plaats. Ook Midstars 2 speelt het komende weekend thuis, maar dan tegen De Treffers ’70 3.


Midstars 4 moest het op vrijdagavond in de eigen sporthal opnemen tegen Tornado ’74 2. Het team trad aan in dezelfde samenstelling als een week eerder, namelijk met Bart Smith, Frans de Vries en Dennis Funcke. Dennis en Frans wisten beiden ongeslagen te blijven. Bart had niet zijn avond en verloor zijn drie enkelpartijen. Wel wist hij samen met Dennis de dubbel te winnen, waardoor het een 7-3 overwinning voor Midstars werd. Door dit resultaat staat het team op een keurige tweede plaats.


Midstars 5 moest op donderdagavond in Appingedam aantreden tegen DTTC ’78 3. Het team speelde in de vaste samenstelling met Ronald Gombert, Jan van Nobelen en Anine Stegeman. Jan wist wederom zijn drie tegenstanders op een nederlaag te trakteren. Ronald stond één keer aan de goede kant van de score en Anine bleef zonder overwinning. Doordat ook de dubbel werd verloren werd het een 6-4 nederlaag voor het team. Door dit resultaat staat het team op de derde plaats in de competitie.


Midstars 6 speelde een uitstekende wedstrijd op vrijdagavond in de eigen sporthal tegen Argus 7 uit Harkstede. Voor Midstars speelden Piet Bergsma, Hans Maarse en Rob Andringa. Alle drie de spelers wisten alle enkelspelen te winnen, al hadden ze er soms wel vijf games voor nodig. Alleen de dubbel werd door Piet en Hans verloren, zodat de uitslag in de wedstrijd 9-1 werd. Door dit resultaat staat het team op de eerste plaats na twee gespeelde wedstrijden.


Midstars 7 moest al op dinsdagavond aantreden in Winschoten tegen WTTC 3. Voor Midstars stonden Cedric Oliva, Johan de Hek en invaller Youri Kobes aan de tafel. Cedric en Youri wisten beiden twee enkelpartijen te winnen en Johan moest genoegen nemen met één overwinning. Cedric en Johan verloren de dubbel, waardoor het een 5-5 gelijkspel werd. Hierdoor staat het team nu op de derde plaats.


Midstars 8 moest het in Groningen opnemen op vrijdagavond tegen Idéfix 4. Het team speelde deze avond met Youri Kobes, Jan Slagman en Wim Gombert. Jan wist twee partijen te winnen en Youri en Wim stonden één keer aan de goede kant van de score. Doordat Youri en Jan de dubbel verloren werd het een 6-4 nederlaag. Na twee gespeelde wedstrijden staat het team nu op de vijfde plaats.

Jeugd

De jeugd van Midstars 1 moest het op zaterdagmiddag in Delfzijl opnemen tegen Detac 1. Voor Midstars speelden Patrick Honderd, Yvette Gombert en Sacha de Wind. Sacha en Yvette wisten beiden een enkelpartij te winnen en helaas bleef Patrick zonder overwinning. Doordat ook de dubbel werd verloren moest het team een 8-2 nederlaag incasseren. Op moment van schrijven staat het team op de vijfde plaats.

De jeugd van Midstars 3 moest voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen afreizen naar Groningen om te spelen tegen Vinkhuizen 1. Midstars trad wederom aan met Jan Willem Haaksema, Natasja ten Berge en Auke Klaassen. Doordat de tegenstander slechts met twee spelers was, waren de eerste drie punten al voor aanvang van de wedstrijd binnen. De twee tegenstanders bleken echter een maatje te groot voor de spelers van Midstars.

De drie spelers verloren de twee enkelpartijen en ook de dubbel werd door Jan Willem en Auke verloren. Wel werden er een aantal games gewonnen. De einduitslag van de wedstrijd werd een 7-3 nederlaag. Door dit resultaat staat het team op de zesde plaats in de poule van acht ploegen.

Bron & Foto's: TTV Midstars (15 februari 2012)