Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Midstars dames behalen een goed resultaat tegen ATC Nijmegen

Voor de dames van Midstars stond op zaterdag 6 oktober alweer de vierde wedstrijd in de landelijke 3e divisie op het programma. Tegenstander in de eigen hal was ditmaal ATC Nijmegen 1. Voor Midstars stonden Linda van de Veen, Anine Stegeman en Lianda Bakker aan de tafel.

De tegenstander stond voor aanvang van de wedstrijd op de tweede plaats in de competitie, dus het beloofde een lastige wedstrijd te worden voor de dames. Linda nam het in de openingswedstrijd op tegen Coosje Holterman en kende een uitstekende start. Ze liet er vanaf het begin geen twijfel over bestaan dat ze de betere was en gunde de tegenstander slechts negen punten in drie games. In de tweede partij moest Anine het opnemen tegen Tessy van Rossum. Ook Anine begon sterk aan de wedstrijd en wist de openingsgame met 11-4 te winnen. Ook in de volgende twee games was ze duidelijk de betere ten opzichte van haar tegenstander en zo stond de 2-0 voorsprong op het bord voor de dames. De derde partij werd door Lianda gespeeld tegen Ingrid Koppelman. Lianda had het moeilijk in haar wedstrijd tegen deze ervaren speelster. Erg moeilijk kon ze het haar tegenstander helaas niet maken en zo kwam de ploeg uit Nijmegen terug tot 2-1. Hierna speelden Linda en Lianda in de dubbel tegen Tessy en Ingrid. De eerste twee games van de wedstrijd waren erg spannend en gingen uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil van twee punten naar de tegenstander. In de derde game was het verzet van de Midstars dames gebroken en zo wist de tegenstander de stand in de wedstrijd weer gelijk te trekken. De vijfde partij van de avond werd een spannende tussen Anine en Coosje. Na een nipte overwinning in de eerste game wist Anine de tweede game ook overtuigend te winnen. De tegenstander knokte zich echter terug in de partij en wist de volgende twee games te winnen. Gelukkig wist Anine in de beslissende vijfde game met goed spel haar tegenstander op een 11-4 nederlaag te trakteren.

Ook de zesde partij tussen Linda en Ingrid was erg spannend. Na de eerste game met 11-9 te hebben gewonnen moest Linda de volgende twee games aan haar tegenstander laten. Hierna wist ze een tandje bij te schakelen en de volgende twee games te winnen en de stand in de wedstrijd op 4-2 in het voordeel van de thuisploeg te brengen. Lianda had het in het begin van haar partij lastig tegen Tessy en verloor de openingsgame ruim. Ze richtte zich echter op in de tweede game en wist deze winnend af te sluiten. In de derde en vierde game bleek Tessy echter toch de sterkere en ze wist deze en de wedstrijd te winnen. Anine moest het in de achtste partij opnemen tegen Ingrid en kon geen vat krijgen op het spel van de tegenstander. Dit werd dan ook een regelmatige 3-0 overwinning voor de tegenstander die de beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. De voorlaatste partij was weer een spannende wedstrijd tussen Lianda en Coosje. Na verlies in de openingsgame wist Lianda knap de volgende twee games te winnen. Helaas moest ze hierna de volgende twee games aan haar tegenstander laten die zo op een 5-4 voorsprong kwamen. Aan Linda de taak om een nederlaag voor de dames te voorkomen in de laatste partij tegen Tessy. Ze liet er geen twijfel over bestaan wie de beste van de twee speelsters was en wist met een regelmatige 3-0 overwinning haar ongeslagen status te behouden. Door het 5-5 gelijkspel staat het team na vier gespeelde wedstrijden op de derde plaats, maar vertekend dit beeld enigszins omdat er twee ploegen slechts drie wedstrijden hebben gespeeld.

Zaterdag 13 oktober staat de thuiswedstrijd tegen VDO 1 uit Uithoorn op het programma en deze begint om 18.00 uur. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden aangezien het verschil tussen beide ploegen slechts één punt is in het voordeel van de dames van Midstars.

Bron & Foto: TTV Midstars (10 oktober 2012)