Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Dames Midstars weren zich kranig in Amsterdam tegen koploper US 3

Voor de dames van Midstars stond op zaterdag 29 september de uitwedstrijd tegen US 3 in Amsterdam op het programma. De tegenstander stond na de eerste twee speelronden op de eerste plaats, dus het beloofde een lastige wedstrijd te gaan worden.

Voor Midstars stonden ditmaal aan de tafel: Anine Stegeman, Yvette Gombert en Saskia de Jong. De wedstrijd begon om 18.00 uur in de sfeervolle zaal in Amsterdam. De openingspartij werd gespeeld door Anine tegen Rosalie van Es. Anine was in staat om in de eerste twee games uitstekend tegenstand te bieden, maar moest beide games nipt met 15-13 en 13-11 aan de tegenstander laten. In de derde game was het verzet gebroken en ging de wedstrijd naar de tegenstander. In de tweede wedstrijd nam Yvette het op tegen Heidi Offermans. Dit bleek een te zware kluif voor de speelster van Midstars en ze had dan ook geen kans in de drie gespeelde games. Wedstrijd drie werd gespeeld door Saskia tegen Kris van Keulen. De eerste game werd ruim verloren, waarna Saskia in de tweede uitstekend speelde en de game winnend afsloot. Game drie en vier waren beiden erg spannend en gingen met het kleinst mogelijke verschil toch naar de tegenstander, zodat Midstars op een 3-0 achterstand kwam. In de dubbel die hierna werd gespeeld door Yvette en Saska was Midstars niet in staat om een overwinning binnen te halen. Alleen in de tweede game kon het duo het de tegenstander lastig maken, maar ook deze werd verloren. De vijfde partij van de avond werd gespeeld door Anine tegen Heidi. En zoals al vaker in deze wedstrijd was de speelster van Midstars wel in staat het de tegenstandster moeilijk te maken, maar op de beslissende momenten was de tegenstander net iets beter.

De zesde partij ging tussen Saskia en Rosalie. In deze partij was Saskia helaas niet in staat het de tegenstander lastig te maken. In drie games ging ook deze wedstrijd naar de thuisclub. In de zevende partij tegen Kris begon Yvette echt sterk. De eerste twee games werden ruim met 11-5 gewonnen. Hierna vocht de tegenstander zich echter terug in de partij met een 11-9 overwinning in de derde game. De vierde game liet wederom een spannend scoreverloop zien en Yvette won deze nipt met 13-11 en liet zo het eerste punt voor Midstars noteren. De volgende partij ging tussen Saskia en Heidi. De eerste game was een prooi voor Heidi, waarna Saskia zich terugvocht in de partij en de tweede game winnend afsloot. De derde game was lang spannend en werd nipt verloren door Saskia met 12-10. Dit brak het verzet van de Midstars speelster en de vierde game ging ruim verloren en dus ook de wedstrijd. In de voorlaatste partij nam Anine het op tegen Kris. Anine begon uitstekend en wist met goed spel de eerste game met 11-7 te winnen. In de volgende twee games had ze het wel iets lastiger met haar tegenstander, maar ook deze games werden gewonnen en zo was het tweede punt voor Midstars een feit. In de laatste partij van de avond nam Yvette het op tegen Rosalie. Na een sterk begin en winst in de openingsgame moest ook Yvette haar meerdere erkennen in Rosalie. Hierdoor werd de eindstand in de wedstrijd 8-2 in het voordeel van de dames van US 3. Zij staan hierdoor nog steeds op de eerste plaats in de competitie en Midstars moet genoegen nemen met de gedeelde vierde plaats.

De volgende wedstrijd van de dames is op zaterdag 6 oktober in de eigen sporthal tegen ATC Nijmegen 1. Deze wedstrijd begint dan om 18.00 uur.

Bron: TTV Midstars (3 oktober 2012)