Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Klimaatgroep°Stars wint van concurrent Hilversum

Zaterdag 15 maart stond een belangrijke uitwedstrijd op het programma voor het eerste team van de Klimaatgroep°Stars. Het derde team van Hilversum liet deze competitie net als Klimaatgroep°Stars nog maar weinig punten liggen en staat dan ook op een verdiende 2de plaats. Hilversum is hiermee een geduchte concurrent voor de heren van Klimaatgroep°Stars voor de kampioenstitel in de landelijke 2de divisie tafeltennis.

Voor de Klimaatgroep°Stars reisden dit keer Henk Jan Wils, Teun Bosveld en Jan Tammenga af naar de voor iedereen bekende omroepstad. Voor Jan was het alweer een paar wedstrijden geleden dat hij meegespeeld had. Het team uit Middelstum werd zoals altijd begeleid door coach Gert Stulp. Voor het team uit Hilversum stonden Donald Hessing, Lars Adema en Ilan Meijer achter de tafel. Klimaatgroep°Stars leverde behalve de drie spelers nog iemand die voor het eerst zijn debuut op landelijk niveau mocht maken. Arnold Delhaas was aanwezig in de zaal van Hilversum. Niet spelend achter de tafel maar leidend naast de tafel, in de functie als scheidsrechter voor zijn eerste wedstrijd in de landelijke tafeltenniscompetitie. Met Arnold als scheidsrechter timmert Klimaatgroep°Stars niet alleen achter de tafel, maar ook achter de telborden aan de weg! Officiële gediplomeerde scheidsrechters zijn een mooie manier om de tafeltennissport op een zo professioneel en aantrekkelijk mogelijke wijze neer te zetten.

Dat beide teams gebrand waren om een goede uitslag neer te zetten bleek meteen uit de eerste wedstrijd, waarbij Hessing en Wils beide tot het uiterste gingen. Henk Jan leek nadat hij een 2-1 voorsprong had genomen op weg naar een mooi begin voor de Klimaatgroep°Stars. Toch kwam Hessing langszij en bleef de partij spannend tot diep in de 5de game. Hessing won deze game nipt met 11-9 en zorgde hiermee voor het eerste punt voor de thuisploeg. Hierna was het de beurt aan Teun. Een zenuwslopende 1ste game tegen Lars Adema viel met 16-14 net Teun’s kant op. Hierna kwam Teun op stoom, won de volgende 2 games en trok de stand gelijk voor de Klimaatgroep°Stars. Jan Tammenga had al een tijdje niet meer gespeeld voor het 1ste team van de Klimaatgroep°Stars. Van onwennigheid was in elk geval geen sprake, want met in totaal maar 9 punten tegen maakte hij in 3 games korte metten met derde man Ilan Meijer en bracht de stand op 2-1 voor.

Het Klimaatgroep°Stars dubbel Wils / Tammenga stond vervolgens maar één game af tegen het duo Hessing / Adema en Henk Jan revancheerde het verlies van zijn eerste partij door in vier games af te rekenen met Adema. Donald Hessing bracht de spanning even terug in de wedstrijd door in 4 games te winnen van Jan Tammenga. Hierdoor stond er een tussenstand van 4-2 op de borden, nog steeds in het voordeel van de Klimaatgroep°Stars. Teun Bosveld liet zich niet van de wijs brengen en won zijn tweede partij van Meijer, naar het voorbeeld van zijn eerste wedstrijd, sterk spelend en zonder gameverlies. Jan Tammenga kon dit voorbeeld volgen en had maar één game meer nodig tegen Lars Adema. Inmiddels was het al 6-2. Ilan Meijer speelde vervolgens zijn beste partij van de avond tegen Henk Jan Wils. Een marathonpartij die begon met 14-12 en 14-16 en ontaarde in een mooi gevecht waarbij Henk Jan de beslissende vijfde game met 11-7 knap naar zich toetrok. Teun mocht vervolgens de kers op de taart zetten en won met 14-16 / 6-11 / 11-3 / en 3-11 de laatste partij van de avond zorgde hiermee voor de mooie 8-2 overwinning voor de Klimaatgroep°Stars.

Met deze overwinning pakt Klimaatgroep°Stars zes belangrijke directe punten op de nummer 2 van het klassement. Omdat Klimaatgroep°Stars dit seizoen nog niet meer dan 2 punten per wedstrijd prijsgaf, is de voorsprong op de concurrentie uitgebouwd naar 13 punten. Een fantastisch uitgangspunt om het tweede deel van de competitie mee in te gaan.

Volgende wedstrijd: Klimaatgroep°Stars 1 – Bijmaat 2
Datum: Zaterdag 22 maart
Locatie: Coenderweg 15a Middelstum
Aanvang: 18.00 uur

Tussenstand 2de divisie Poule A:
Klimaatgroep Stars 1 5 - 43
Hilversum 3 5 - 30
GTTC Groningen 1 5 - 27
De Toekomst 1 5 - 21
Blauw-Wit 1 5 - 15
Bijmaat 2 5 - 14

Bron: TTV Midstars (18 maart 2014) Foto: © Ivo Lint, TTV Midstars