Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Special Olympics Nationale Spelen klaar voor de start!

En wij van De Brug zijn er bij!

1 juni is het zover; de Special Olympics Nationale Spelen 2012! Het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke handicap en De Brug Noord Groningen doet hier met 5 sporters aan mee. De Brug gaat in ’s Hertogenbosch de strijd aan met ruim 2.000 andere sporters met een verstandelijke handicap uit heel Nederland.

Richard Muller, Aart Timmer, Trijntje van de Molen , Hessel Raatjes en Marcel Kruze zijn er klaar voor! Zij hebben zich de afgelopen tijd samen met de andere sporters van De Brug optimaal voorbereid voor de Nationale Spelen en hebben er heel veel zin in. Flink getraind op de dinsdagavond ook nog eens gewoon competitie gespeeld!


Spetterende openingsceremonie
Op vrijdag 1 juni vindt er een spetterende openingsceremonie in de uitverkochte Brabanthallen plaats. De feestelijke opening start om 19:30 uur met de parade van de Special Olympics sporters. De Special Olympics eed wordt uitgesproken en de vlam, de ‘Flame of Hope’, zal worden aangestoken. Verder is er de hele avond spectaculair entertainment tot 22.00 uur.


Sportprogramma voor 15 sporten
Op zaterdag 2 juni starten de wedstrijden en op zondag 3 juni volgen de finales. De 2000 sporters doen mee met: atletiek, badminton, bowlen, gymnastiek, handbal, hockey, judo, korfbal, paardrijden, tafeltennis, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen of zwemmen. De Brug zal bij locatie Sportium goud proberen te halen met tafeltennis. De wedstrijden beginnen op de zaterdag en zondag rond 10.00u en gaan door tot 16.00u.


Sluitingsceremonie
Zondagmiddag 3 juni om 17.00u gaat de sluitingsceremonie van start in de Brabanthallen. Na het doven van de vlam en het strijken van de vlag is het einde van de Nationale Spelen 2012 in zicht. De Special Olympics vlag zal nog wel symbolisch overgedragen worden aan de organisator van de Nationale Spelen 2014 die tot die tijd geheim blijft.


Meedoen is winnen!

Special Olympics is een fantastisch middel tot bevordering van de integratie, emancipatie en een gezonde levensstijl voor mensen met een verstandelijke handicap. Dit alles maakt de Special Olympics Nationale Spelen 2012 tot een bijzonder en uniek evenement. De Special Olympics Nationale Spelen 2012 wordt georganiseerd door de Stichting Special Olympics Nationale Spelen 2012 onder auspiciën van Special Olympics Nederland (SON). Het evenement wordt ondersteund door diverse partners en sponsors, waaronder AEGON, Rabobank, Gemeente ’s Hertogenbosch, Wijnen Bouw, Provincie Noord-Brabant, AON, Cello, Lions, Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.


Voor meer informatie over de Special Olympics Nationale Spelen 2012 zie www.specialolympics2012.nl Voor meer informatie over Special Olympics gaat u naar www.specialolympics.nl.

Wilt u een van de sporters volgen of meer informatie ontvangen dan kunt u contact opnemen met:

s’Jacqueline de Leeuw
debrug1955@gmail.com

Bron & Foto: De Brug Noord Groningen (28 mei 2012)