Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Dames Midstars kennen goede start bij debuut in landelijke 3e divisie

Afgelopen zaterdag 15 september stond de eerste wedstrijd van het nieuw gevormde Dames team van Midstars op het programma. Het team komt uit in de landelijke 3e divisie. De tegenstanders komen uit Klazienaveen, Dalfsen, Nijmegen, Uithoorn en Amsterdam. De wedstrijden worden gelijktijdig met de wedstrijden van de senioren van Midstars 1 en 2 in een sfeervolle eigen sporthal aan de Coendersweg 15a afgewerkt. Het team van Midstars bestaat uit Linda van der Veen, Anine Stegeman, Lianda Bakker, Yvette Gombert, Saskia de Jong en Sharina Hut. Tegenstander in de eerste wedstrijd was DTK ’70 1 uit Klazienaveen.

Helaas was de tegenstander genoodzaakt om met 2 spelers af te reizen naar Middelstum. Voor Midstars stonden deze wedstrijd Linda, Anine en Lianda aan de tafel. De eerste wedstrijd werd door Anine gespeeld tegen Sonja Pol. De eerste game ging nog een beetje lang gelijk op en werd door Anine nipt met 12-10 gewonnen. Hierna had ze geen kind meer aan haar tegenstander en wist de volgende twee games met 11-2 en 11-5 te winnen. De tweede partij ging tussen Linda en Astrid Fictorie. Linda schoot uit de startblokken en wist de eerste twee games eenvoudig met 11-3 te winnen. In de derde game wist de tegenstander lang aan te haken, maar moest met 12-10 haar meerdere erkennen in de speelster van Midstars. Hierna was het tijd voor de dubbel die door Linda en Lianda werd gespeeld. Dit werd een lange spannende partij, waarin bleek dat de opstelling in de dubbel belangrijk is. Game één en drie gingen naar de tegenstander, waar het Midstars duo game twee en vier wist te winnen. Groot voordeel was dat Midstars eindigen zou in de opstelling van game twee en vier. Na een kleine achterstand bij de wissel wisten de dames knap de partij binnen te slepen. Lianda moest het in haar eerste partij opnemen tegen Astrid Fictorie. Ze kende een uitstekende start en wist met degelijk spel de eerste twee games eenvoudig te winnen. In de derde game kreeg Lianda het nog lastig en dit werd een erg lange game, waarin beide spelers kansen hadden om de game te winnen. Op het eind was Lianda net de sterkste en wist ze de game en de wedstrijd binnen te halen met 16-14. Linda bleek deze avond een te grote horde voor de dames van DTK ’70. In drie games werd tegenstander Sonja Pol slechts elf punten gegund. Lianda en Sonja Pol maakten er in de voorlaatste wedstrijd een spannende strijd van. De eerste twee games gingen met 11-6 en 11-7 naar de bezoekers. Hierna toonde Lianda karakter en wist ze game drie en vier naar zich toe te trekken, zodat een beslissende vijfde game noodzakelijk was. Hierin bleek de tegenstander toch net een maatje te groot en ze wist zo de hatelijke nul van het scorebord te halen. Anine had het in de laatste partij van de avond tegen Astrid Fictorie alleen in de tweede game lastig. Deze wist ze echter ook met 15-13 te winnen. Hierdoor werd de eindstand in de wedstrijd een 9-1 overwinning. Voor een eerste wedstrijd in de landelijke competitie een goed resultaat voor de dames. De volgende wedstrijd is op zaterdag 22 september om 14.00 uur in Dalfsen tegen DTV ’84 2. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 6 oktober tegen ATC Nijmegen 1. Deze wedstrijd begint dan om 18.00 uur.

Middelstum TV was deze avond aanwezig en maakte van het eerste optreden van de dames in de 3e divisie voor u een kort videoverslag van de wedstrijd tegen DTK'70-1.

Bron & Foto: TTV Midstars (20 september 2012)