Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Midstars verliest de strijd om de tweede plaats

De thuiswedstrijd op zaterdag 15 oktober tegen De Treffers ’70 2 uit Klazienaveen stond in het teken van de strijd om de tweede plaats in de competitie. Voor aanvang van het duel stonden beide teams op gelijke hoogte en was de achterstand op de koploper tien punten. Midstars speelde deze middag in een gewijzigde opstelling, want het moest een beroep doen op invaller Peter de Hek. Hij moest samen met Harry Kruizenga en Arne Hommes de strijd aangaan in deze wedstrijd.

De eerste wedstrijd ging tussen Arne en Vincent de Vries. Vincent was nog ongeslagen in deze competitie en is dus een lastige tegenstander. Arne was in deze partij helaas kompleet kansloos en verloor de wedstrijd in drie games. Peter moest het hierna opnemen tegen Melvin van Kralingen. Na een grote achterstand in de eerste game van 8-2 wist Peter zich heel knap in de game terug te vechten, maar verloor de game toch nipt met 11-9. De tweede game leek een kopie, want Peter kwam weer met 8-2 achter. Dit keer wist hij echter alsnog de game te winnen met 12-10. De derde game ging gelijk op. Op 9-9 kreeg een mazzelbal. Hierdoor verloor Peter deze game helaas met 11-9, waarna hij ook de vierde game en dus de wedstrijd verloor. Harry moest de derde partij van de middag spelen tegen Paul Sterken. Deze partij ging lange tijd gelijk op en na drie games nam Harry een 2-1 voorsprong. Het verlies van de derde game brak het verzet van Paul en hierna wist Harry de wedstrijd binnen te slepen. Arne en Harry speelden de dubbel tegen Vincent en Melvin. Deze partij werd helaas in vier games verloren door het Midstars duo. Peter speelde hierna tegen Vincent en wist hem ook niet op de eerste nederlaag in de competitie te trakteren. Vincent bleek een klasse te sterk en wist de partij in drie games te winnen.

Arne had vandaag niet zijn dag en kon het Paul totaal niet moeilijk maken. Hij wist in de partij slechts zeven punten binnen te halen. Gelukkig speelde Harry hierna een degelijke partij tegen Melvin en wist door de overwinning in drie games het tweede punt voor Midstars op het bord te brengen. Ook Peter kon het Paul niet moeilijk maken in de achtste wedstrijd van de dag. Hij verloor de partij in drie games, ondanks verdienstelijk spel in game één en drie. In de partij tussen de beide kopmannen Harry en Vincent bleek de derde game beslissend. Bij een 1-1 tussenstand in games ging deze game lang gelijk op, maar moest Harry aan het eind met 12-10 zijn meerdere erkennen in Vincent. De vierde game ging ook verloren, waardoor Vincent zijn ongeslagen status wist te behouden. De laatste partij tussen Arne en Melvin was ook niet aan de Midstars speler besteed. Hij speelde in deze partij wel beter als in de eerdere partijen, maar kon het Melvin toch niet moeilijk genoeg maken. Deze partij ging ook verloren, waardoor het team een 8-2 nederlaag leed. Door dit resultaat staat het team halverwege de competitie op de derde plaats.

De volgende partij voor Midstars 1 is op zaterdag 29 oktober in de eigen sporthal tegen Argus 4 uit Harkstede. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur.

Midstars 2 speelde op vrijdagavond de topper in de eigen sporthal. Het was voor Midstars zaak om een ruime overwinning binnen te halen tegen koploper Ready 1 uit Leeuwarden. Voor aanvang van de wedstrijd was het gat met de koploper acht punten. Voor Midstars stonden Wadse Temme, Richard Roossien en Lex Bruijn aan de tafel. Wadse en Lex wisten beiden twee enkelpartijen te winnen, maar helaas bleef Richard deze avond zonder overwinning. Doordat ook de dubbel door Richard en Wadse werd verloren werd het uiteindelijk een 6-4 nederlaag. Midstars 2 staat na deze wedstrijd nog wel op de tweede plaats, maar het gat met Ready 1 lijkt toch te groot om nog kans te maken op het kampioenschap.


Midstars 3 lijkt dit seizoen hard onderweg om kampioen te worden in de poule, zodat de promotiewedstrijd al in zicht lijkt te komen. Op dinsdagavond speelde het team de uitwedstrijd in Eelde tegen Actief 1. Deze avond moesten Hans Stulp, Jan Boerma en Gert Jan Huiskes het voor Midstars doen. Hans en Gert Jan wisten wederom ongeslagen te blijven en staan in deze competitie nog op de volle winst. Jan Boerma hoefde slechts één keer een tegenstander te feliciteren. Ook de dubbel werd gewonnen, zodat het uiteindelijk 9-1 werd. Door dit resultaat staat het team nu halverwege de competitie tien punten los.


Voor Midstars 4 was het zaak om een goed resultaat te behalen in de thuiswedstrijd tegen SVK 1. Het verschil tussen Midstars en de rode lantaarndrager uit Kielwindeweer was voor aanvang van de wedstrijd drie punten. Frans de Vries wist wederom ongeslagen te blijven. Jonathan van Loon en Dennis Funcke wisten beiden één partij te winnen. Helaas verloren Frans en Dennis de dubbel, zodat de eindstand 5-5 werd. Hierdoor blijft het gat tussen beide ploegen drie punten.


Midstars 5 speelde op donderdagavond in Yde een moeilijke wedstrijd tegen Batswingers 3. Voor Midstars speelden deze avond Johan de Hek, Ronald Gombert en Anine Stegeman. Johan had niet zijn avond en moest drie nederlagen in de enkelspelen slikken. Anine wist één partij te winnen, maar gelukkig kwam Ronald nog wel tot twee overwinningen. Ronald en Johan waren kompleet kansloos in de dubbel, waardoor het een 7-3 nederlaag werd. Door dit resultaat staat het team op de derde plaats, met drie punten achterstand op de koploper.


Midstars 6 draait deze competitie goed mee. Afgelopen vrijdag stond de thuiswedstrijd tegen Reflex 4 uit Scheemda op het programma. Jan van Nobelen bleek wederom een te lastig spel te hebben voor zijn tegenstanders en wist dus drie partijen te winnen. Hans Maarse wist twee partijen te winnen en Lianda Bakker wist één enkelpartij te winnen. Jan en Lianda speelden samen een uitstekend dubbel en wisten ook deze partij binnen te halen. Door de 7-3 overwinning staat het team nu op de gedeelde eerste plaats.


Midstars 7 speelde zijn vijfde competitiewedstrijd op donderdagavond in Groningen tegen GTTC 8. Voor Midstars stonden Youri Kobes, Jan Slagman en Wim Gombert aan de tafel. Youri en Wim wisten beiden twee van de drie enkelpartijen te winnen. Jan verloor twee partijen nipt in vijf games, maar wist de derde wel te winnen. Jan en Wim verloren ook de dubbel, waardoor het uiteindelijk 5-5 werd. Door dit resultaat staat het team nu op een keurige tweede plaats.

Jeugd
De jeugd van Midstars 1 speelde op zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen Aktief 1 uit Winsum. Voor Midstars speelden deze middag Patrick Honderd, Lex Venema en Yvette Gombert. De tegenstander was door omstandigheden genoodzaakt om met twee spelers aan de wedstrijd te beginnen. Hierdoor speelde alle drie de spelers van Midstars slechts twee enkelpartijen. Patrick en Yvette bleven zonder overwinning en Lex wist één partij te winnen. Ook de dubbel ging verloren, zodat het een 6-4 nederlaag werd. Het team staat nu op de vijfde plaats in de competitie.


De jeugd van Midstars 2 speelde ook thuis tegen Aktief uit Winsum, maar dan tegen het tweede team. Sanne Buikema, Floris Frankruyter en Jasper Steringa moesten de eer van Midstars hooghouden. Ook het tweede team van Aktief moest aantreden met twee spelers. Sanne wist beide enkelpartijen te winnen en Jasper stond bij één partij aan de goede kant van de score. Floris bleef helaas zonder overwinning. Sanne en Jasper verloren de dubbel nipt in vijf games, waardoor het een 6-4 overwinning werd. Door dit resultaat staat het team op de eerste plaats met een voorsprong van zeven punten op de tegenstander uit Winsum.

Bron & Foto's TTV Midstars (17-10-2011)