Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Midstars richt topsport stichting op

Midstars, de tafeltennisclub uit het Groningse Middelstum, legt de rode loper uit voor groeitalent!

Een stralende Anne Vlieg is trots op de ontwikkeling die er plaatsvinden binnen de tafeltennisclub Midstars, Vlieg verteld dat de oprichting van de nieuwe topsport stichting een prachtige ontwikkeling is voor de tafeltennissport in Nederland. Groeitalent kan zich bij ons ontwikkelen tot het allerhoogste niveau in deze uitdagende sport.

Anne Vlieg, zelf technisch directeur van deze stichting, gaat deze groeitalenten opleiden. Vlieg heeft zijn sporen verdient in deze sport en wordt gezien als een icoon met internationale bekendheid. Dankzij een enthousiaste sponsor, Klimaatgroep Holland, en een zeer gedreven bestuur onder leiding van Jan Boerma, heeft het mogelijk gemaakt om deze unieke Topsport stichting op te richten en de sportieve doelen te gaan verwezenlijken.


Op donderdag 23 augustus jl. is de oprichtingsakte van de “Stichting Talentontwikkeling Toptafeltennis Groningen” (STTG) getekend op het kantoor van notaris Huitsing in Middelstum. De bestuurders en initiatiefnemers van de stichting beogen met de oprichting van de stichting tafeltennistalent in vooral de provincie Groningen, de kans te bieden om zich door te ontwikkelen tot toptafeltennisser op landelijk en internationaal niveau.


Tafeltennisvereniging Midstars in Middelstum biedt de talenten plaatsen aan in de competitie spelende teams. Anne Vlieg wil, net als eind jaren negentig toen onder de naam Ankerstars van hoofdsponsor Anker verzekeringen het landkampioenschap werd behaald, nog een keer alle energie leggen in het opleiden van tafeltennistalenten tot het hoogste tafeltennisniveau. Dit is goed voor de provincie en de tafeltennisport in het algemeen.


De stichting start met drie geselecteerde talenten. Talenten die geïnteresseerd zijn en door Vlieg worden herkend als talenten kunnen zich aansluiten bij deze trainingsgroep.

 

Bron & Foto: TTV Midstars (1 september 2012)