Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Klimaatgroep°Stars klaar voor competitie

Afgelopen zaterdag presenteerde Klimaatgroep°Stars zich aan de lokale en regionale pers. Het nieuwe wedstrijdtenue werd getoond en de spelerscontracten getekend. Onder de naam Klimaatgroep°Stars een combinatie van de bedrijfsnaam van hoofdsponsor Klimaatgroep°Holland en de tafeltennisvereniging Midstars uit Middelstum wordt zaterdag 14 september a.s. om 15.00 uur gestart in de 1e divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie met een thuiswedstrijd tegen Tempo Team uit Amsterdam.

Voorzitter Jan Boerma van TTV Midstars en de Stichting Talentontwikkeling Toptafeltennis Groningen, afgekort STTG, presenteerde zaterdag 7 september jl. ook de spelers en coaches aan de pers. De nieuwe gezichten in Middelstum zijn Colin Rengers en Stellan Smid. Rengers is een groot talent van 16 jaar die aanschurkt tegen de nationale tafeltennistop. In de meerkampen, een jaarlijks terugkerend toernooi waar in de finale wordt gestreden tussen de beste acht spelers van Nederland, wist Rengers zich te onderscheiden met een tweede en een derde plaats. De benjamin van het team is Stellan Smid. Smid heeft zijn sporen in het tafeltennis al dik verdiend. Het 14 jarig toptalent maakt deel uit van de nationale tafeltennisselectie, heeft deze zomer met oranje de Europese jeugdkampioenschappen gespeeld in Tsjechië en wist dit jaar nog een sterk bezet internationaal toernooi te winnen in Denemarken. Het team wordt gecompleteerd door Jan Tammenga. De 43 jarige routinee weet nog steeds 60% van zijn gespeelde partijen op 1e divisie niveau in winst om te zetten . Tammenga bewees dat vorig seizoen nog als speler van Argus uit Harkstede. Tammenga is in Middelstum weer terug op het oude nest waar hij met de club in 1999 furore maakte door het landskampioenschap te veroveren en de verkiezing in de wacht te slepen van sportploeg van het jaar van de provincie Groningen.

Klimaatgroep°Stars staat komend seizoen onder de bezielende leiding van Anne Vlieg en Gert Stulp. Stulp clubicoon van TTV Midstars zal de coaching tijdens de wedstrijden voor zijn rekening nemen en oud-international en - Middelstumer Anne Vlieg, tevens technisch directeur van de stichting talentontwikkeling toptafeltennis Groningen, zal zich vooral bezighouden met het trainen van de supertalenten.

Bron: TTV Midstars (12 september 2013) Foto © Ivo Lint TTV Midstars