Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Judoka Bushido naar Nederlandse Kampioenschappen

Anouk Werkman van Judovereniging Bushido Middelstum e.o. heeft met de judoka’s van Judo Groningen de finale gehaald voor een startbewijs naar het Nederlands kampioenschap. Zaterdag 27 april vonden de District team wedstrijden plaats voor regio Noord. Om 8 uur werd er al afgereisd vanuit Groningen naar Slagharen. Alle judoka’s moesten er om 9 uur zijn om daar gezamenlijk als team te verschijnen bij de weging.

Vanuit Judo Groningen gingen Anouk haar trainings/judo-maatjes Bien Boerboom, Fleur Douwes en Emma de Wal mee naar dit toernooi. Bij de team wedstrijden heb je 5 gewichtsklassen, maar deze dames letten nog al op hun gewicht zodat er maar in 4 gewichtsklasse uit kon worden gekomen. De -40, -44, -48 en -52. Voor de -57 was er geen judoka. Voordeel is dat al deze klassen wel mogen worden benut. Anouk die normaal ook in de -48 zit kwam nu uit voor de -52 en de -57. Het was nog een spannende week voorafgaand aan dit toernooi. Anouk die voor 3 weken geleden tijdens een training geblesseerd was aan haar schouder, had 8 dagen daarvoor nog van haar fysio kregen te horen dat ze waarschijnlijk nog 4 tot 6 weken zou zijn uitgeschakeld. Maar naar drie behandelingen heeft hij haar spieren weer zo los gekregen dat het mee doen toch verantwoordt was. Met een ingetapete schouder en een goeie warming up vooraf kon het toch door gaan.

Anouk stond stijf van de zenuwen, want het was niet niets. Alles moest worden gewonnen, werd er maar één wedstrijd verloren dan zou de meiden hun droom in duigen vallen. Anouk moest eerst uitkomen in de klasse -52, deze wedstrijd won ze met Waza-ari. In haar 2e partij heeft ze eerst 3 yuko’s gescoord en daarna de worp ippon seoi nage ingezet. Met als resultaat dat deze wedstrijd werd gewonnen in een volle Ippon.

Ook de andere meiden van haar team wonnen alle wedstrijden met een Ippon. Hierdoor hadden de meiden iedereen achter zich gelaten. En was hun 1e plaats op het District Kampioenschap een feit. Op zondag 2 juni gaan de meiden naar Nijmegen en daar gaan ze strijden om de titel en hopen deze mee te kunnen nemen naar het noorden.

Bron & foto's: Bushido Middelstum (29 april 2013)