Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Geslaagde 13e editie Hippolytusrun

Het was zowel voor de deelnemers als de toeschouwers genieten tijdens de 13e Hippolytusrun. Nadat de jeugd zich de longen uit het lijf had gelopen tijdens de sponsorloop waren het de senioren die hun afstand over vijf of tien kilometer liepen. Tom Nuijen (Groningen) en Wanda Evertsz (Delfzijl) waren de snelste heer en dame op de tien kilometer.

De gehele dag was het een drukte van belang op de ijsbaan en de route. IJsvereniging ijsbaan Middelstum had weer alles uit de kast getrokken om er een geslaagd evenement van te maken. Zo was Groby, de mascotte van FC Groningen aanwezig bij de jeugdloop. Deze mocht 35 deelnemers verwelkomen. Dat aantal is de afgelopen jaren veel hoger geweest. Bekeken wordt wat er gedaan kan worden om de opkomst in de toekomst hoger te krijgen. De huidige vorm zal zeker geen vervolg krijgen.

Om half acht schoot sportwethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum de 215 senioren weg voor hun wedstrijd over tien kilometer of trimloop over vijf kilometer. De uiteindelijke winnaars bij de heren en dames waren ook na de eerste ronde in en rond Middelstum al koplopers. De deelneemers maakten er een mooie wedstrijd van op het fraaie parcours door het dorp, het bos en rondom de borg Ewsum.

Na afloop reikte Rabobank-ambassadrice Betty Burema uit Ten Boer de prijzen uit. Alle deelnemers kregen een Hippolytusmok overhandigd. De eerste drie van elke leeftijdsklasse kregen een bos bloemen. De winnaars ontvingen tevens een heerlijke fruittaart.

IJsvereniging ijsbaan Middelstum kan terugzien op een zeer geslaagde 13e editie van de Hippolytusrun. Voor een uitgebreid fotoverslag van de Hippolytusrun in Middelstum klikt u HIER.

Middelstum TV maakte van de Hippolytusrun video-opnames welke u HIER kunt bekijken.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (12 juni 2014) foto's: Janneke en Jaap van der Laan