Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Eerste ronde minicompetitie Groningen

Jongelingen van Midstars en Vinkhuizen bijten spits af


Afgelopen zaterdag 24 september vond de eerste ronde plaats van de minicompetitie in Groningen. Deze minicompetitie is bedoeld voor beginnende spelers, die eens willen proberen of het spelen van competitiewedstrijden iets voor hen is. Plaats van handeling van de eerste ronde: de sportzaal van de TTV Midstars uit Middelstum.

Voor het thuisspelende team deden mee: Lisa Buikema en Auke Klaassen. De derde speelster Natasja ten Berge lag met griep thuis in bed en kon dus helaas niet meedoen. Voor de bezoekers van de TTV Vinkhuizen verschenen Marijn Scholte, Tuur de Vries en Jeroen Steur achter de tafel. Nog niet in mooie clubshirts, zoals de spelers van Midstars maar in voetbalshirts van Barcelona, Arsenal en Inter Milan. Dat mag ook nog in deze competitie.

Behalve voor Lisa, was het voor iedereen hun allereerste competitiewedstrijd. Maar dat was niet te zien, want het werd een prachtige wedstrijd. In ieder geval voor de toeschouwers, want er werden spannende wedstrijden gespeeld met verassend mooie rally’s en geweldige punten. Ondanks het feit dat er ook werd verloren, dat is nu eenmaal een onderdeel van het spel, spatte het plezier van de gezichten van alle 5 spelers.

Een korte schets van de spelers:
Lisa: Een hele sterke forehand, waarvan al haar tegenstanders zoveel mogelijk weg bleven. Wanneer ze deze slag vaker in stelling kan brengen wordt ze voor iedereen een zware dobber. Won 2 games.


Tuur: De jongste van het stel met zijn 8 jaar. Heeft veel energie en beweegt goed. Dat gekoppeld aan een goede focus en balgevoel maakt hem gevaarlijk. Won 4 games.


Auke: Nog geen maand bij de TTV Midstars en al zo goed spelen. Speelde een mooie wedstrijd met een goede en vaste backhand en in de loop van de wedstrijden ging ook zijn forehand steeds beter.


Jeroen: Niet hard maar goed is het motto van hem, waarbij hij ook nog eens slim de bal weet te plaatsen naar de zwakke kanten van zijn tegenstander. Gaat nog veel tegenstanders schaakmat zetten. Won 2 games.


Marijn: Vast als een huis met ook nog eens een knalharde forehand. Kan zich geweldig concentreren en verloor dan ook geen game. Hij won ze dus alle 6.

Met dank aan de geweldige gastvrijheid van de TTV Midstars, waar alle spelers in de pauze ook nog een gratis drankje kregen.
De volgende ronde wordt gespeeld bij de TTV Vinkhuizen of TTV Argus op zaterdag 8 oktober.
Daarna zijn er nog rondes op 15 oktober, 5 november en 19 november.

Bron & Foto's: TTV MIdstars (28-09-2011)