Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Spannende Clubkampioenschappen bij TTV Midstars

Zaterdag 24 december jongstleden was het weer tijd voor de jaarlijkse Clubkampioenschappen bij  Midstars. De deelname was dit jaar uitstekend met 23 spelers bij de senioren en 9 jeugdspelers. Om 13.30 uur werd het startsein gegeven voor de wedstrijden.
 

Bij de senioren waren de spelers verdeeld over twee niveaus. In de hoogste twee poules zaten alle Noordelijke Divisie spelers en één tweede klasse speler. De rest van de senioren speelden op een iets lager niveau in een poule van vijf spelers en een poule van zes spelers. Door iedereen werd er fel gestreden om de plaatsen in de halve finales. Op het hoogste niveau bleken dit titelverdediger Arne Hommes, nieuwkomer Johan Vogelzang, Richard Roossien en Harry Kruizenga te zijn. Arne Hommes en Harry Kruizenga wisten zich uiteindelijk voor de finale te plaatsen. De finale werd een spannende wedstrijd over de volle vijf games. Beide spelers lieten een uitstekend niveau zien in deze finale. Uiteindelijk wist Harry de wedstrijd te winnen en dus mag hij zich een jaar lang clubkampioen van Midstars noemen. De derde plaats ging naar Johan Vogelzang. In de andere poules wisten Bart Smith, Jan van Nobelen, Piet Bergsma en Johan de Hek zich te plaatsen voor de halve finales. Jan van Nobelen en Piet Bergsma bleken hierin de sterkste en wisten de finale te bereiken. Hierin was Jan van Nobelen de sterkste. Bart Smith wist beslag te leggen op de derde plaats.

De jeugd speelde op twee tafels in een poule van 9 en iedereen moest dus acht wedstrijden spelen. Naast zeven spelers van de competitie spelende teams, waren ook twee nieuwkomers actief op deze clubkampioenschappen. Auke Klaassen gaat de komend voorjaar competitie spelen en wist uiteindelijk beslag te leggen op de achtste plaats. Rianne Mulder is nog maar een paar weken lid van de club en stond met groot enthousiasme achter de tafel. Ze liet bij vlagen zien al een uitstekende bal te kunnen slaan. Yvette Gombert wist uiteindelijk de derde plaats binnen te halen. De laatste wedstrijd van de poule was de finale tussen Sacha de Wind en titelverdediger Lex Venema. Na verlies in de eerste game wist Sacha met uitstekend spel de tweede game binnen te halen. In de beslissende derde game bleek Lex echter toch nipt de betere en zodoende wist hij zijn titel van het afgelopen seizoen te prolongeren.


Na afloop in de kantine werden de prijzen uitgereikt en werden ook de drie kampioensteams nog in het zonnetje gezet. Dit waren de teams van Midstars 3, Midstars 6 en de jeugd van Midstars 2. Hierna was het tijd om onder het genot van een hapje en een drankje het toernooi af te sluiten.

Bron & Foto: TTV Midstars (28-12-2011)